PÉCS Az IT Services Hungary (ITSH), a pécsi önkormányzat és a magyar állam együttműködésének is köszönhető, hogy új szárnnyal bővült Pécsett az ITSH nagy belvárosi telephelye. A német anyavállalathoz tartozó cégnél jelenleg majdnem 550 fő, 2018 végéig mintegy 800 fő dolgozik majd. Az új szárny keddi hivatalos átadóján Chris Wilson, a nagyvállalat ügyvezetője azt mondta, azért is szerencsés az együttműködés, mert így az ambíciózus fiatalok, akiket ők foglalkoztatni tudnak, nem költöznek el a városból.

A cikk a hirdetés után folytatódikPáva Zsolt, Pécs polgármestere is gyakorlatilag ezt emelte ki,  a hangsúlyt azonban ő arra helyezte, hogy Pécsett egy újraiparosítási programba kezdtek, illetve ez volt a víziójuk. Ennek a víziónak a része az, hogy a korábbi nehézipari, bányászati múlt helyébe új ipari szereplőket kell keresni, nagyban építve arra, hogy Pécsett található az ország legrégibb és egyik legnagyobb egyeteme. Páva Zsolt kiemelte, hogy az ITSH a város elképzeléseivel kapcsolatosan minden szinten partner volt, és az egyik legfontosabb célcsoport, a fiatal, főiskolát vagy egyetemet végzett pályakezdő munkaerőt foglalkoztatja, folyamatosan növekvő számban.

Az ITSH Magyarország legnagyobb ICT-munkaadója, amely a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozik. A Pécsett 2012 óta jelen lévő cég az elmúlt években már két helyszínen is jelen volt a városban, a Rákóczi úti irodaházban, illetve a most új szárnnyal bővített Nagy Lajos király úti komplexumban.

A Szabad Pécs kérdésére Chris Wilson elmondta, hogy az új, mintegy 1800 négyzetméteres épületszárny kialakítását az ITSH finanszírozta, mintegy 350 milliós költséggel. Az épület amúgy önkormányzati tulajdon, amit emiatt a vagyonhasznosítótól bérel a cég. A pécsi önkormányzat az átépítés idejére, mintegy fél évig hetven főnek biztosított más épületben munkahelyet, ezzel is segítette a céget. Arra a kérdésünkre, hogy akár az állam, akár a pécsi önkormányzat az új emberek foglalkoztatását támogatja-e,  Sümegi Zsuzsanna, az IT Services Hungary kommunikációs vezetője azt mondta, hogy az állammal kötöttek együttműködési megállapodást még korábban, amelyben kifejezetten a vidéki munkahelyek létesítését támogatta a magyar kormány.

Az ITSH-nak ugyanis vidéken Pécs mellett Szegeden és Debrecenben is vannak hasonló egységei. A legnagyobb és legrégebb óta működő vidéki részlegük Debrecenben van, ott több mint ezerötszáz főt alkalmaz az országban összesen mintegy 5400 főnek munkát adó cégcsoport.

KategóriákMETÁL