CELEBSPOTTING Sajnos sajtómeghívót nem kaptunk, de szerencsére az önkormányzat portálja, a PécsMa részletes tudósításban és képriportban számolt be Desmond Child pécsi látogatásáról.

A cikk a hirdetés után folytatódikTudják, ő az, aki olyan hírességeknek írt zenét, mint “Katy Perry, Shakira, Cher, Alice Cooper, Bon Jovi, Ricky Martin, és olyan zenekarok játsszák dallamait, mint a Scorpions, a Kiss, az Aerosmith”. A látogatás felett érzett örömben sikerült egy találkozásra és közös fényképre Pécs zenei életének azon képviselőit is összehívni, akik éppen nem nyaraltak.

Ahogy a tudósításban olvasható, Desmond Childot “gyökerei miatt keresték meg tavaly, hogy az 1956-os forradalom emlékévének egyik hivatalos dalát is ő írja meg”. Abból lett a szép kis fiaskó, hogy a zeneszerző egy jó tízéves, több ízben felhasznált dalát magyarosította az emlékévre ingyen, de mégis 50 millióba került, bár lehet, hogy csak 10 millióba. Tegyük hozzá, hogy amilyen jóízűen röhögött napokon át a fél ország az Egy szabad országért című, de Magyarország halszagú néven elhíresült himnikus művön, na az minden pénzt megért. 

Desmond Childdal egyébként most jelent meg interjú a Heti Válaszban, ahol természetesen reagált említett botrányra is. Az interjúban van még egy fontos rész, ami azt támasztja alá, hogy a Fidesz, amikor érdekei úgy kívánja, igenis képes felvilágosultan, európai módon, és tisztességesen viselkedni és gondolkodni az emberi jogokról. Child ugyanis melegházasságban él, párjával két, béranyától született gyereket nevelnek.  

A PécsMa tudósításának egyik mondata viszont aggodalomra ad okot. A súlyos pénzeket felszívó, ingyenes koncertjeit gyér látogatottság mellett lefuttató, hirtelen, mindenféle szakmai előkészítést nélkülözve gründolt júniusi operafesztivál után különös jelentést kap, ha egy kormány által imádott zenész “jövőbeli kulturális, zenei együttműködési lehetőségekről” tárgyal “a pécsi vezetőkkel”.

 

 

 

 

KategóriákPOP