Ismét Márki-Zay Péter lett a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, közölte az MMM az országos küldöttgyűlés után. Ráadásul úgy lett ismét a mozgalom elnöke, amire még Orbán Viktor is csettintene. Mellár Tamás fb-tag, ahogyan Bod Péter Ákos is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Minden bizonnyal, hiszen Márki-Zay Péter az „ővéitől” nem kapott nem-szavazatot, nem úgy Orbán több alkalommal is, sőt, 2015-ig rendszeresen (akkor 3 ellenszavazat volt), 2017-ben, 2019-ben és 2021-ben azonban már nem volt ellenzője. És persze Orbán Viktor rendszerint egyedüli jelöltként indult a Fidesz elnöki posztjára – Orbánt utoljára 2021-ben választották meg a Fidesz elnökének, az volt a tizenhetedik alkalom, amikor /gyakorlatilag formális/ szavazással lett elnök, és csak egyetlen egy alkalom volt, hogy Orbánnak volt ellenjelöltje. No, persze a Fidesz nem egy politikai mozgalom, hanem egy bejegyzett párt, ráadásul kormánypárt.

Mint azt a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnap esti közleményében írják, sikeres és eredményes volt a Mindenki Magyarországa Mozgalom Országos Közgyűlése szombaton Budapesten, amelyen egyhangúlag újraválasztották elnöknek Márki-Zay Pétert. A közgyűlésen megszavazták a mozgalom új elnökségét és felügyelőbizottságát is. Márki-Zay Péter a 149 érvényes szavazatból 149-et szerzett meg, így egyhangúlag választották újra a mozgalom elnökének. A három jelölt közül Magyar György még a szavazás előtt visszalépett a jelöléstől.

Elnökségi tag lett Kiss Balázs, Bana Tibor, Ember Péter Pál, Szabó Margit, Magyar György és Tikk László. A hatodik helyen szavazategyenlőség alakult ki Tikk László és Gurzó Ákos között, Gurzó Ákos ezért visszalépett az elnökségi tagi jelöltségtől, és továbbra is a mozgalom brand, marketing és kommunikációs vezetőjeként folytatja munkáját. 

A felügyelő bizottság tagjai: Bod Péter Ákos, Mellár Tamás és Pákozdi Éva (a Számoljuk Együtt! vezetője).

A Mindenki Magyarországa Mozgalom Országos Közgyűlése elfogadta a beterjesztett pénzügyi beszámolókat és terveket.  A közgyűlés módosította az MMM alapszabályát, elfogadva a mozgalom új preambulumát is. Ez egyebek mellett tartalmazza, hogy a „Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai hisznek a demokráciában, a jogállamiságban és az emberi jogok tiszteletben tartásában. Alapértékeinek tekintik az igazságosságot, a szolidaritást és a fenntarthatóságot. Azért dolgoznak, hogy ezeket az értékeket megvédjék és megerősítsék. A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai azért dolgoznak, hogy tagjai és partnerei, katalizátorai és vezetői legyenek a rendszerváltásnak és egy új Magyarország felépítésének”.

KategóriákPOP