Azok után, hogy a tavaly újranyitott pécsi állatkertben a látogatók egyik kedvence a lány borjúfóka elpusztult, az azóta magányos hím állat, Bonifác csütörtökön újra párt kapott.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz új nőstény borjúfóka Donka névre hallgat,  az augsburgi állatkertből érkezett, fogságban született példány, két héttel fiatalabb pécsi hím társánál, két évesek múltak mindketten.

 

 

 

Donkát a Mercedes-autókat forgalmazó Pappas Magyarország segítségével hozták el a pécsi állatkertbe. (És nem, nem fogjuk szegényt pécsi Mercedes-fókának hívni.)  

Siptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója elmondta, hogy a következő időszakban az állatok medencéjének környezetét is fel fogják dobni, egyebek mellett új látványelemekkel, s az újítással a tavaszra készülhetnek el.

 

 

Sok új jövevény, így vagy úgy

De nem csak az új fóka miatt érdemes ellátogatni a zoo-ba. Mint megírtuk, immáron vannak hiénák is, nem sokkal korábban érkezett Pécsre a cukiságbajnokságban szintén nagyon jó eséllyel induló “kispanda”, a vörös macskamedve, született nemrég egy kis lámacsikó, előtte pedig egy amerikai bölényborjú is a mecseki állatkertben.

 

 

 

 

Van már párja az eddig látható hároméves vörös varinak, az új egyed másfél éves, Lengyelországból, a Wroclaw-i állatkertből érkezett. És továbbra is érdemes a gyűrűsfarkú makikat felkeresni, hozzájuk be is lehet menni a kifutóba.

 

 

 

 

 

KategóriákMETÁL