PÉCS A régi, 250 ezer kilométert futott terepjárót is beszámítva végül 3,9 millió forintért vásárolt a pécsi önkormányzat egy vadonatúj Suzuki Vitara városi terepjárót a pécsi háziorvosi ügyleet számára. Az autó amúgy mintegy 4,8 millióba kerül. S mint a keddi alpolgármesteri megtekintés során kiderült, bezines, mert erre a munkára ezt éri megvenni – az alpolgármesteri megtekintés videónkon megtekinthető. Nem vagyunk autós szakírók, de az érveléssel egyet lehet érteni.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ennél sokkal fontosabb hír, hogy már keddtől ez az új autó állt szolgálatba, és hogy 39 település délutáni-éjszakai és hétvégi  háziorvosi ügyeletét segíti. A 4,8 milliós, négykerék-meghajtású autót a pécsi önkormányzat vásárolta, saját forrásból, a korábbi autót beszámítva a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézményeknek. 

Az autót a keddi sajtótájékoztatón megtekintette dr. Őri László pécsi alpolgármester is. Elmondta, hogy az elmúlt 7-8 évben (étrtsd: amióta a Fidesz van a városban hatalmon) minden területen igyekeztek fejlesztéseket végrehajtani az pécsi egészségügyi intézményekben.

 

Elmondta, hogy lesz végre új rendelőintézet a Kertvárosban, és pályázatot adtak be az uránvárosi rendelőintézet felújítására is, emellett több önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelőt is felújítanak akár még az idén, a fejlesztést már megszavazták.

Pécs mindemellett megszüntette a háziorvosok iparűzési adóját, és több lépcsőben, az idén januári emeléssel együtt az ügyeletben dolgozók díját 50 százalékkal emelte meg.

Az ügyeletes háziorvosoknak egyébként van egy másik, a most becserélt autónál is többet futott járműve, de az a Pécsi Kistérség tulajdonában áll, s már inkább csak a hétvégéken fut.

Hétköznapokon 15 óra és reggel 7 közt ügyelnek, hétvégén kétszer 12 órát, 7-től 7-ig, de már egy új helyen, a 400 ágyas klinikai tömbjében, a PTE KK sürgősségi osztálya mellett. 

 

 

KategóriákPOP