PELLÉRD Mégsem érkezik Pellérdre az 1917-ben történt fatimai jelenések centenáriumára elkészített portugáliai kegyszobor, szentatya által megáldott hiteles másolata.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hétfő estére és kedd reggelre, a fatimai Szűz Mária-szobor tervezett Magyarországi, pellérdi tartózkodásának apropóján szervezett két szentmisét azonban megtartják az eredeti időpontokban, tudta meg a Szabad Pécs Horváth István pellérdi plébánostól. 

A fatimai kegyszobor Ferenc pápa által megszentelt egyik hiteles másolata amiatt nem érkezik Pellérdre, mert a szobrot kísérő apácák közt amerikaiak mellett kínai és ausztrál kísérők is vannak, ők viszont nem léphetnek be az országba, mert nem rendelkeznek vízummal. A szervezési problémáról a pellérdi plébánost csak nemrég értesítették.

Mint azt a Szabad Pécs megírta: a Szentatya afféle zarándokútra küldött öt, általa megáldott Szűz Mária-kegyszobrot, amelyek Fatima, a portugál búcsújárohely világhírű kegyszobrának hiteles másolatai. Azok amiatt készültek, mert éppen száz éve voltak a híres fatimai jelenések.

E szobrok egyike érkezett volna Magyarországra, Oroszországból. A Pellérdi Egyházközség azért is tartotta és tarthatta nagy megtiszteltetésnek a szobor érkezését, mert Magyarországon csak Pellérden állt volna meg a szobor másolata, hogy kísérőivel együtt egy nap és egy éjszaka után Horvátországba vigyék tovább.

Az esemény miatt két szentmisét is kitűztek, ezeket megtartják, és a fatimai centenáriumnak ajánják, hétfőn este 7 órakor és kedd reggel 6 órakor lesz a mise.

KategóriákMETÁL