Pécs város polgármestere közleményt juttatott el a sajtóhoz, amit változtatás nélkül közlünk.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Mellár Tamás hazudik

Mellár Tamás maga is kampányol jelenleg is, ahogy a politikai paletta egésze élénk kampánytevékenységet folytat városunkban.

Mellár Tamás, az MSZP-P országgyűlési frakciószövetségének tagja nyilvánvaló hazugságokat tett közzé személyemmel kapcsolatban.

Mind magánemberként, mind polgármesterként megdöbbentőnek tartom, hogy a magát függetlennek nevező, eközben a parlamentben a szocialisták között helyet foglaló képviselő azt terjeszti közösségi oldalán, hogy városunkban nem lehet kampányolni.

Polgármesterként a városképi szempontok miatt ezzel együtt nem járultam, hozzá, hogy a településünkön lévő, önkormányzati tulajdonban álló lámpaoszlopokat hirdetési célra használja bármelyik politikai párt, beleértve a Fideszt is. Mint azt képviselő úrnak is tudnia kellene, a városi tulajdonú oszlopok a századelő hangulatát idézik vagy a kulturális főváros program köztérfejlesztései során telepítették őket.

Egészen egyszerűen ezek elcsúfítása ragaszokkal, matricákkal nem méltó Pécshez, a korábbi tapasztalatok szerint pedig a pártok jó része a fáradtságot sem veszi, hogy a foszladozó hirdetéseket a választásokat követően eltávolítsa.

Támogasd a Szabad Pécs működését!

Képviselő urat, ahogy szövetségesét, az MSZP elnökét is tájékoztattam arról a tényről, hogy a Pécsett álló lámpaoszlopok több mint négyötöde ezzel együtt a közműszolgáltató tulajdonában áll, így az azokon elhelyezett hirdetések szabályozását nem a város, hanem a szolgáltató végzi.

Egyúttal válaszlevelemben gondos módon kitértem arra, hogy ki az oszlopok jelentős többségének tulajdonos, és pontosan hol keresheti a hozzájárulás megszerzése végett.

Nem tudom megérteni Mellár Tamás viselkedését, hiszen a jelenlegi kampány hevében sem terjeszthet sem rólam, sem Pécsről, sem a pécsiekről hazugságokat!

Felszólítom a képviselő urat, hogy vonja vissza hazug nyilatkozatát, s a jövőben tartózkodjon a hasonló megnyilvánulásoktól! Felszólítom, hogy ne szocialista szövetségeseinek megrendeléseire dolgozzon, hanem törődjön felelősségteljesen azokkal a pécsi polgárokkal, akik bő egy esztendeje bizalmat szavaztak neki, s akiket cserbenhagyott.?

Mellár Tamás leveléről itt írtunk.

KategóriákMETÁL