A környéke közben úgy néz ki, hogy István-akna lassan jelenthet neki.

A cikk a hirdetés után folytatódikPénteken ragyogni fog a Tv-torony – adta hírül az önkormányzat rikkancsa, a Pécsma című ?újság?. Mondjuk messziről és sötétben tényleg úgy fog tűnni, hogy minden rendben ott fent a Misinán, SZÍNVÁLTÓ a díszkivilágítás, amiről ráadásul a pécsiek naponta szavazhatnak az interneten. Ha nem szavazhatnának róla, nyilván úgy éreznék, csorbulnak demokratikus jogaik.

76 millió forint uniós pályázati pénzből világítják ki a tornyot, ez persze csak a Harman pécsi gyára által legyártott ledek és azok felszerelésének díja, hogy a villanyszámla mennyi lesz, azt nyilván próbálják majd eltitkolni, de azért mi ki fogjuk deríteni, ígérjük.

A Tv-torony hosszú évek óta Pécs legnépszerűbb turisztikai látványossága átlag évi 60 ezer látogatóval, ma, szerda délután is szinte tele volt a parkoló autókkal, pedig 30 fokot mértem árnyékban. Helyi politikusok lépten-nyomon hangsúlyozzák, mennyire fontosak Pécs számára a turisták.

Ehhez képest így néz ki Magyarország legmagasabb épületének környéke:

 

Rusztikus botlólépcső mediterrán hangulatú növénydekorációval.

 

WC NÖI. A Google Translete angolul a következőket adta ki rá: WC NÖI. De legalább nyitva van.

 

 

Valami gond lehet a szigeteléssel az egykori Misina Étteremnél, de garanciálisan kijavítják.

 

 

Ha még harminc évig így hagyják, szuper turistautakat lehet majd erre kialakítani.

 

 

A húszmillió forintból kialakított Allergia Tanösvény egy részlete.

 

 

Tiszta környezetben praktikus padkomplexum várja a kikapcsolódni vágyó helyieket és turistákat

 

Kellemes időtöltést biztosít az erre járóknak a divatos Misina romkocsma árnyékos terasza

 

 

Kétmilliárdos pályázati támogatással mini látvány hulladéklerakókat alakítottak ki a Tv-torony szomszédságában, felhíva a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára

 

 

A Kossuth-díjas Tél Tábornok Felfagyott Térkő című műve azt üzeni a turistáknak, hogy Pécs művészetbarát város, tele olyan köztéri műalkotásokkal, amelyek a helyiek művészet iránti elkötelezettségét és szeretetét fejezik ki

Szóval az van, hogy elvertünk közel 80 milla közpénzt a legfontosabb turisztikai célpont kivilágítására, de közben a környéke úgy néz ki, mint ha István-akna és a pusztuló Áper laktanya szerelemgyereke lenne, és nem úgy tűnik, hogy ez a helyzet a közeljövőben változni fog.

 

KategóriákMETÁL