Elterjedt a hír Pécsett, hogy elfogta a rendőrség a trafiukrablót, illetve az egyiket biztosan. A hír nem igaz, sőt, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri, és félmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki. VIDEÓVAL!!

A cikk a hirdetés után folytatódikNettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi trafikrabló kézrekerítése érdekében, számolt be a rendőrség a hírről a Police.hu-n.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, aki 2017. augusztus 2-án 22 óra körül egy fegyverrel, vagy annak utánzatával kirabolta a pécsi Esztergár Lajos úton lévő dohányboltot. Erről a rablásról még az éjjel, a helyszínről számolt be a Szabad Pécs, cikkünk ITT olvasható.

 

Az újabb, sorozatban immáron harmadik pécsi trafikrablásról is készült videófelvétel (Forrás: Police.hu)

 

 

Mint a rendőrség írja, a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tehát kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú” zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs:  8 – 16;  P:  8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

 

A rendőrség közleménye az újabb rablásról

Pécsett, az Esztergár Lajos úton lévő dohányboltba ment be 2017. augusztus 2-án 22 óra körül maszkban egy személy, majd kezében lőfegyvert vagy annak utánzatát tartva követelte az eladótól a napi bevételt, és miután azt megkapta, a rabló távozott a helyszínről. Az eladó nem sérült meg.

 

Az elkövető 25-30 év körüli, körülbelül 165 – 170 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor sötétkék maszkot, sötétkék kapucnis pulóvert, és sötétszürke melegítőnadrágot viselt.

Az elkövetőről kamerafelvétel készült. A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a mostani eset és a június 7-én, valamint a július 18-án elkövetett rablások között.

 

Mint írtuk is, a Szabad Pécs úgy tudja, hogy a rendőrség két elkövetőt keres, mert feltételezik, hogy a második és a harmadik rablás elkövetője egy és ugyanazon személy. Lapunk nem hivatalos, de megbízható forrásból származó értesülése továbbá az is, hogy a rabló most is, előtte is igazából csak a váltópénzt tudta elvinni az üzletből.

KategóriákMETÁL