29 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta a modellváltást a PTE Szenátusa – pontosabban azt, hogy kezdjék el a modellváltással kapcsolatos tárgyalásokat. A kétharamados többséget kívánó előterjesztést megszavazta a Szenátus, vagyis szükség volt a minősített többségre, de az is igaz, hogy az előzetes számok, a kari tanácsok döntései alapján lehetett tudni, hogy úgy is meglesz a modellváltásra való rábólintás. Például az EHÖK szavazatai nélkül viszont már nem lett volna meg a kétharmad.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgészen érdekes vita zajlott a PTE Szenátusának rendkívüli ülésén, amiről majd hosszabban is beszámolunk később. A lényeg: a modellváltást megszavazták, 29-en mondtak igen, egyvalaki tartózkodott és 9 nem szavazat is érkezett az előterjesztésre.

Ezt követően a PTE vezető elkezdhetik az alapítványi áttérésre való tárgyalásokat. A PTE vezetőinek is a kormány képviselőjeként Stumpf Istvánnal kell majd, vagy az általa vezetett csapattal kell majd végigvinnie, amint azt ma bejelentett Orbán Viktor.

KategóriákMETÁL