Civilek levélben kérik a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárságot, hogy az összehangolt vasúti és buszos menetrend kialakításakor vegyék figyelembe a komlóiak igényeit.

A cikk a hirdetés után folytatódikMúlt héten írtunk arról, hogy a MÁV-Start tájékoztatása, az érintett önkormányzatokkal is ismertetett tervei szerint az intercity vonatok többsége decembertől már nem fog Sásdon megállni. Ez ellen a térség lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek, azonban most komlóiak – akiket szintén érint a tervezett módosítás – egy másik, számukra kedvezőbb javaslattal álltak elő. A Budapest-Komló buszos összeköttetésén javítanának, és levelükkel megkeresték az innovációs és technológiai minisztériumhoz tartozó közlekedéspolitikáért felelős államtitkárságot.

A levél szerint Komló-Budapest buszjáratból jelenleg csak egy közlekedik hetente, míg Budapest-Komló útvonalon pedig kettő. “Tekintettel arra, hogy 2019. október 1-jétől minden közlekedési központ beolvad a Volánbusz Zrt.-be, valamennyi komlói közvetlen járat az Volánbusz “szárnyai” alá kerül. Ez egy kiváló fordulópont lehet arra, hogy végre jelentősen javuljon a 1136-os autóbuszvonalon a Komló és Budapest közötti közvetlen autóbuszos kapcsolat” – írják a Facebookon is közzétett levélben.

A javaslat szerint javítani kellene a 23 ezer lakosú baranyai város közlekedési kapcsolatát Budapesttel, ez régi igény, így kérik, hogy 2019. decemberétől a Budapestről jelenleg a hetek első munkanapját megelőző napon 10:05-kor és a hetek utolsó munkanapján 15:05 Komlóra induló járatok ezentúl naponta közlekedjenek. Komlóról pedig közlekedjen egy új járat Budapestre 6.20-as indulással, a jelenleg a hetek első munkanapját megelőző napon 15:20-kor induló járat pedig szintén napontás legyen. Így napi két járatpárral (ami a többi hasonló nagyságú városhoz képest egyáltalán nem sok és nem túlkínálat) mindkét irányba közvetlen eljutási lehetőség alakulna ki.

KategóriákMETÁL