Egy horvát lap értesülései szerint Csányi Sándor nyaralót, klinikát és földet venne Horvátországban. Mivel itthon már van 35 ezer hektár termőföldje, ha összejön a biznisz, ő lehet az uniós földrekorder.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsányi Sándor “magyar oligarcha” megvásárolná Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalatától, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokortól a Bellye Rt.-t, a régió egyik legnagyobb és egyben legrégebbi mezőgazdasági vállalatát, valamint az Aviva klinikát Zágrábban és egy tengerparti nyaralót Medvejában – írja az MTI/Mfor a Jutarnji List című horvát napilap hétfői cikkére hivatkozva.

Az újság szerint Csányi Sándor és Anton Ramljak kormánybiztos a napokban találkozott Zágrábban. A magyar üzletember vásárlási szándékát a horvát konszern új vezetésének egyik tagja erősítette meg a lapnak.

Amennyiben Csányi Sándornak sikerül megvásárolnia a Bellye mezőgazdasági vállalatot – amely 20 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik -, az Európai Unió (EU) legnagyobb mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületének tulajdonosává válik, miután Magyarországon jelenleg 35 ezer hektár szántóföldet birtokol” – mutat rá a lap.

 

KategóriákMETÁL