A zsaruk fifikássága, nem egy jó szemű szomszédbácsi telefonhívása miatt került rendőrkézre a pécsi trafikrabló. Buszt, teherautót is vezetett korábban, de lecsúszott.

A cikk a hirdetés után folytatódikSz. Barnabás részletes, feltáró jellegű vallomást tett az este folyamán a rendőrségen, az egyedülálló, 32 éves pécsi férfi így megalapozottan gyanúsítható a sorozatban elkövetett négy pécsi trafikrablás elkövetésével, jelentette be Fellegi Norbert ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese. A férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

 

 

A férfi őrizetben van, de kezdeményezik előzetes letartóztatását. A vallomása szerint Sz. Barnabás korábban buszvezetőként és teherautó-sofőrként is dolgozott, de lecsúszott, drog- és gyógyszerfüggő lett. Fellegi Norbert hangsúlyozta, hogy ez utóbbi információt még ellenőrizniük kell, azért is fontos, mert adott esetben ez akár súlyosító tényező is lehet a bíróságon.

A férfi elmondása szerint nem látott más módot a helyzetének a jobbítására, minthogy dohányboltokat raboljon ki. Szerda este is erre készült, a Tüzér utcai Aldinál lévő trafikot nézte ki magának – vagyis a korábbi másik három helyszínhez szintén közel eső, új helyszínnek számító dohánybolt lehetett volna a következő célpontja, de az újabb rablás megvalósítására már nem volt módja. Mindemellett öt rablásért felelhet, mert egy korábbi elkövetésével is megvádolhatják.

Az is kiderült a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, hogy a tettes játékfegyvert használt, de olyat, ami nagyon hasonlított egy rendes, éles lőfegyverre, főleg laikusok számára, messzebbről látva azt, és sokkhatás alatt. 

 

 

 

60 000- 300 000

Azt is elmondták, hogy a rabló 60 és 300 ezer forint közötti összegeket vitt el egy-egy eset után, lapunk úgy tudja, hogy a nagy összeget csak az első betöréssel szerezte utána nagyságrendekkel kevesebb pénzt zsákmányolt.

 

500 000

A rendőrség visszavonta a nyomravezetői díjat, az nem kerül kifizetésre, egyetlen egy ember sem jelentkezett, hogy tudna valamit,

a szerda esti elfogás pedig egy csapda volt, amit a pécsi rendőrök állítottak a rablónak. Abba sétált bele. Azt nem részletezték, hogy mi volt az a csapda, és azt sem, hogy miképpen és mikor került képbe a férfi, azt viszont elismerték, hogy már kifejezetten a rablások feltételezett elkövetőjének Sz. Barnabásnak állították ezt a csapdát.

 

1 férfi 1 elkövető 

Sz. Barnabás egyedül él, munkanélküli, korábban volt egy élettársi kapcsolata is, de mint mondta is, lecsúszott. Most félig-meddig hajléktalan, de időnként meghúzta magát abban az albérletben, ahol alapvetően két másik férfi élt – ők viszont nem tudtak a rablásokról, a férfi egyedüli tettes volt a rendőrség szerint.

 

5-10 év alsó hangon

A fegyveres rablás büntetési tétele alapesetben  5-10 év, de itt ugye négy vagy öt esetről is lehet szó, és még az esetleges drogfogyasztás, vagy a drog megszerzéséért való indok is súlyosíthatja a büntetést, ha valóban bebizonyosodik, hogy ő követte el a cselekményt. Sz. Barnabás ugyanakkor büntetlen előéletű.

KategóriákMETÁL