Péntek éjjel ismét autós felvonulás volt Pécsett. Ezúttal is a Night Cruising Pécs csoport szervezésében. Egyelőre úgy tűnik, az utolsó ilyen közösségi megmozdulás volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sokak által kedvelt, sokak által pedig támadott éjszakai autós felvonulásoknak Pécsett már hagyománya van, három éve szerveznek ilyen megmozdulásokat rendszeresen a városban. A lényeg hasonló mint a motoros felvonulásoknál, csak itt éjszaka gurulnak és négy keréken, illetve legalább annyira hangsúlyos benne a közösségszervező, -építő jelleg.

Nem kevesen a visszatérő résztvevők közül éjszakai gyorsulási versenyeken is részt vesznek, vagy máshonnan ismerik egymást, a lényeg, hogy egyre többen vannak, és egyre több az ismerős is. A péntek esti felvonuláson mintegy hétszáz autó vett részt a szervezők szerint, akik viszont bejelentették, hogy egyelőre nem szerveznek több ilyen megmozdulást.

Egy korábbi pécsi vonulás videója

A mostani vonulás, több más korábbihoz hasonlóan a rendőrség engedélyével és rendőri felvezetéssel történt. A rendőrségtől tájékoztatást kértünk a történtekről, szombat délelőtt azt írták, minden szabályosan zajlott le.

KategóriákPOP