József Attila szerint fortélyos. Szerintem nincs benne semmi fortély. A félelem egyszerű képlet, ami tönkre teszi a következő pillanatot, percet, órát, napot, hetet, hónapot, évet.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A félelem a Sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést?

– mondta minden idők legnagyobb filozófusa, Jean-Jacques Yoda professzor A jedi visszatér című bölcseleti alapműben. 

Mindez arról jutott eszembe, hogy az elmúlt hetekben több ismerősömre is ráírtam Facebookon, nem hivatalos információt kértem tőlük a munkámhoz, közpénzeket érintő témákban. Olyan emberekről van szó, akikkel a felületes ismeretségnél több köt össze, életem egy-egy korábbi szakaszában egy munkahelyi vagy szabadidős közösségbe tartoztunk, ráadásul úgy érzem, mindegyikükkel kölcsönös volt a szimpátia, szóval joggal reménykedtem valamilyen válaszban. 

De semmi. SEMMI. Annyi se, hogy ?Bocs, erről nem?. Megértettem volna, tényleg. Tudom, hogy bizonyos munkahelyeken figyelik, ki kinek az ismerőse a fészen, ki mit lájkol, oszt vagy szoroz meg, a Szabad Pécs ráadásul most kirakatban van ennek a rendkívül ostoba és különösen kártékony hatalomnak a jóvoltából. De ha két semmitmondó szót sem merünk már írni egymásnak, mert félünk, akkor ez az ország a lakóival együtt menthetetlenül elveszett. Akkor be lehet rendezkedni arra, hogy vannak ők, az uraink, a hazugságaikkal, és a hazugságaikat terjesztő szarembereikkel, a tőlünk lopott hatalmas vagyonaikkal, és vagyunk mi, a megfélemlítve kussoló alattvalók.

Leszarom a GDP-t, az államháztartási hiányt, a vizes vébéket meg a kivilágított tévétornyokat. Egy ország, ahol a félelem az úr, nem embernek való hely. Azt vagy el kell hagyni, vagy fel kell szabadítani.

KategóriákMETÁL