Tudósítani szerettünk volna egy közintézményben tartott, közintézménnyel kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó eseményről. Páva Péter személyesen küldte el tudósítónkat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécs-somogyi Vadgesztenye iskola hónapokig tartó, nemrég lezárult botrányos igazgatóválasztásáról rendeztek ma fórumot a Pécsi Tankerület Színház téri dísztermében 16 órától, 16.30-tól pedig tüntetés kezdődik a téren ugyanebben a témában.

Közvetítésünk véget ért!


Szülők így foglalták össze a fórumon történteket: nem közeledtek az álláspontok, csalódottak voltak a szülők, akiktől Páváék türelmet kértek. A tankerület vezetése felvetette, hogy későn jelezték a szülők a problémákat, utóbbiak szerint ez nem igaz. Egy, a szülők által felkért jogász a fórumon azt javasolta, hogy egy, a szülőkkel kapcsolatot tartó szakmai vezető felügyelje a jövőben az elvileg még élő pedagógiai program továbbvitelét. Erre ugyan nem mondott igen Páva Péter, de a szülők szerint nem is zárkózott el ettől. A fórum végén Nagy Marianna igazgató reagált a szülők őt ért kritikáira.  Résztvevők szerint gyakorlatilag mindent cáfolt és visszautasított. A szülők azt mondták a Szabad Pécsnek, attól félnek, hogy lesznek még távozók a tanári karból a közeljövőben. Korábban hárman már elmentek, ami egy ilyen kis tantestület esetében nagyon érzékeny veszteség.

18.27: véget ért a fórum és a tüntetés is.

17.37.: Senki nem gondolja a szülők közül, hogy bármi eredményt el fognak érni ma – mondták tudósítónknak. A fórum még tart, úgy tudjuk, részt vesz rajta a pénteken kinevezett igazgató, Nagy Marianna is, akinek már napokkal ezelőtt kérdéseket küldtünk, de válaszokat nem kaptunk tőle, ahogy Páva Pétertől sem. Beszámolók szerint többen is felvetették, hogy rossz döntés volt Nagy Mariannát kinevezni a pozícióra. Erre Páva Péter, ahelyett hogy az új igazgató személye mellett érvelt volna, azt mondta, muszáj volt kinevezni valakit, nem irányíthatta tovább megbízott vezető az iskolát. Ezt a szülők egyébként vitatják. 

Assisi Szent Ferenc imája a téren

17.18: Pécs-Somogy fideszes önkormányzati képviselőjét, Huba Csabát nem látta tudósítónk a díszteremben. A kintről a fórumra beülni akarókkal együtt viszont távozni kényszerült Kóbor József, az LMP, és Kunszt Márta, a DK önkormányzati képviselője is.


Egy szülő elmondja a téren, szerinte miért fontos kiállni ezért az iskoláért

17.11: Úgy tűnik, a fórum folytatódott. Érkezett néhány kép belülről, ezek még akkor készültek, amikor a téren tüntetők felmentek a díszterembe.

Páva Péter tankerületi igazgató (elöl, fekete zakóban) és a fórum résztvevői

16.55: Nagy Erzsébet vetette fel, hogy a téren tüntetők menjenek be a fórumra. Miután megjelentek, Páva Péter bejelentette, hogy berekeszti a fórumot. Több szülő is nehezményezte, hogy a téren tüntetők bementek az épületbe, mondván, ez rontja az ő esélyeiket. (A szülők által támadott pályázót Páva Péter a múlt héten már kinevezte.) A tüntetők aztán elhagyták az épületet. Hogy a fórum folytatódott-e, egyelőre nem tudjuk. Nirvana szól a hangszóróból a téren.

16.50: a tüntetők most megpróbálnak bemenni a tankerület épületébe Páva Péterhez.

16.43: Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője beszél a tiltakozóknak. Jelenleg éppen felolvassa azt a levelet, amit korábban ebben az ügyben Páva Péter tankerületi vezetőnek írt. Aztán felolvassa Páva Péter szerinte szürreális válaszát, amit “jó sokára” kapott meg.  

Élő videóközvetítésünk a Facebookon

16.40: Skandálások a téren, megkezdődött a tüntetés. 

16.15 Bentről a fórumról valaki Facebookon élőzi az eseményt (ez látható és hallható a fenti videón), így kívül is lehet követni, ami bent történik. Páva Péter tankerületi vezető foglalta össze a saját szempontjából a történéseket, de hamar parázs vita alakult ki. “Maga azt sem tudja, miről beszél” – hangzott el például egy szülő részéről.

16.05: A szülők egy része a tankerületi fórumon vesz részt, másik részük már a téren gyülekezik az ügyükkel szimpatizálókkal együtt, jelenleg 35-40-an lehetnek. Tudósítónkat, Babos Attilát Páva Péter nem engedte be a fórumra. 

KategóriákMETÁL