A Balaton körüli bicikliút Fonyód és Bélatelep közti szakasza sokak kedvence. Itt van talán a bringaút legközelebb a tóhoz, lehet gyönyörködni a vízben, és az északi part hegyeiben. A fákban viszont már nem. FRISSÍTVE!!!

A cikk a hirdetés után folytatódikKivágták a nemrég véget ért vasútfelújítás során az összes cserjét és fát a fonyódi várhegy alatt, a tó mellett, így most már zavartalan a kilátás a tóra és az északi part gyönyörű hegyeire. Sokan valahogy mégsem örülnek ennek a fejleménynek, elnézve az alábbi két kép közti különbséget, nem csoda.

Forrás: Google

A képek készítője a Facebookon ezt írta:

“Az egy dolog, hogy ezen a szakaszon a Balaton rombolja a partot és az új vasúti alépítményt egy új masszív gáttal védik. Viszont miért van legalább 20 méterrel beljebb, és a kettő között iszonyú mennyiségű zúzottkő, amin per pillanat semmi nincs.”

A dél-balatoni vasútvonal több majd’ 73 milliárd forintból újult meg.

Kérdéseinket elküldtük a beruhátó NIF Zrt-nek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTÉS 15.25 Megérkezett a NIF Zrt. válasza. Ezt írták:

Fonyód?Bélatelep között a vasútvonal megóvása érdekében új hullámtörő épült, ennek megvalósításához volt szükség az érintett területen a fák kivágására. Ezek ugyanis az időjárásnak való kitettségük, a Balatonnal határos talajban lévő gyökérzetük miatt jelentős kockázatot jelentettek a vasúti közlekedés biztonságára. A természeti, környezeti értékeket szem előtt tartva az önkormányzattal egyeztetve – egyrészt a hullámtörőbe beépített kútgyűrükbe, valamint az önkormányzat által kijelölt, Fonyód közigazgatási határán belül eső területeken – a megfelelő számú fa telepítését várhatóan még idén elvégzi a kivitelező.

KategóriákMETÁL