Éppen nyaralt, amikor lecsaptak a pécsi trafikrablóra? Átaludta a repülőgyár alapkő-letételét? Sebaj, összegyűjtöttük a legfontosabb anyagainkat a hétről!

A cikk a hirdetés után folytatódik>>> A HVG számolt be róla, hogy a magyar megyei lappiacot (köztük a Dunántúli Naplót is) Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecinát bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság múlt héten. Hűtlen kezelés és csalás miatt 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vállalkozót, aki ezen felül 288 ezer eurós büntetést is fizethet.

>>> Szánjunk időt Porcsin Zsolt a Szabad Sajtó útján megtartott tüntetésen mondott beszédére, nagyon fontos gondolatok vannak benne. Porcsin Mészáros Lőrinc érkezéséig a Heves Megyei Hírlap és a szolnoki Új Néplap felelős szerkesztője

via GIPHY

>>> Lezártuk a szavazást is, olvasóink a pécsi önkormányzat sokmilliárdos hiányát világítanák ki energiatakarékos ledekkel – nem helyett, hanem a Tv-torony mellett.  

>>> Nem savanyú a szőlő, a lengyelek fullosabb EKF-et nyomtak Pécsnél. De legalábbis nem fulladt az egész botrányokba és depibe. Annyi előnye mondjuk biztos volt, hogy mivel 2023-ban újra Magyarország adja Európa Kulturális Fővárosát, a leendő főváros tud tanulni a hibáinkból.

>>> Feró értekezett egyet arról, hogy mit kapott Pécs a NER-től. A tatárok miatt épült a városfal, a törökök itt hagyták a dzsámikat, Trianonnak köszönhetjük az egyetemet, a komcsiknak a népességnövekedést. Na de az Orbán-rezsimnek?

via GIPHY

>>> Az ÖPE-s Kővári János váratlanul saját pályára állt és meghekkelte az akciót, amelynek nyomán Páva Zsolt kénytelen lett volna összehívni a képviselőket egy rendkívüli közgyűlésre.

>>> Elfogták a pécsi trafikrablót, aki se Robin Hood, se Viszkis nem próbált lenni, négy üzletet sikerült kifosztania.

via GIPHY

>>> Összegyűjtöttük, hogy mekkora keresetből és mennyi prémiumból vásárolhatnak be az iskolakezdésre csimótáiknak a milliárdos hiánnyal küzdő önkormányzat cégeinek vezetői.

>>> Elsőként írtuk meg, hogy a szokásos magyar nyomor miatt sok középiskolás diákigazolvány nélkül kezdi meg tanulmányait idén.

via GIPHY

>>> Végül a hét híre: szombaton letették a Magnus Aircraft tervezett pécsi repülőgépgyárának alapkövét a pogányi reptér közvetlen szomszédságában, majd Csizi Péter és Páva Zsolt is repült egyet.

KategóriákMETÁL