Részleges erdőlátogatási tilalmat rendelt el szeptemberben a Mecsekerdő a vadászterületein, holnaptól ne nagyon mászkáljunk négy után a kijelölt területeken.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Mecsekerdő Zrt. egyes területein részleges erdőjárási tilalmat rendelt el 2017. szeptember 1. és 30. között – így a közlemény. A tilalom az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény értelmében
a 16 óra és a másnap reggel 8 közötti időszakra vonatkozik. A korlátozás a szeptemberben kezdődő vadászati főidény miatt, baleset megelőzési és a gazdálkodást egyéb módon befolyásoló okokból kifolyólag szükséges.

A tilalom

  • a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületén,
  • a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
  • az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek), továbbá
  • a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén 

van érvényben.

Tehát még egyszer: a fenti területeken szeptemberben között CSAK 8 és 16 óra között tartózkodjanak az erdőben.  Az érintett erdőterületekről a fenti térkép nyújt tájékoztatást, de a főbb erdei utak mentén figyelmeztető táblákat is kihelyez a Mecsekerdő.

Pécsiek talán leginkább az Égervölgy miatt szomorkodhatnak, de sebaj, a színpompás levelekkel ékesített fákkal szépen búcsúzó nyarat legalább napközben élvezhetjük.

Közben a Pécsi Rendőrkapitányság decemberig engedélyezte (napnyugta és napkelte között) a belterületi vadászatot a városban a Hosszúcser Vadászegylet részére, úgy elszaporodtak a szarvasok meg a disznók. Márpedig utóbbiak különösen kártékonyak tudnak lenni.

Ha Ön különösen érdeklődik a vadászat iránt, olvassa el cikkünket arról, hogyan kell bizonyítani a baranyai fővadászok előtt a dúvadak kilövését.

KategóriákPOP