Remélhetőleg utóbbi sikeresebb lesz, mint előbbi.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb lelkesítő hangvételű közleményt küldött ki a napokban a komlói önkormányzat. Eszerint több cég is napelempark építését tervezi Komlón. A nagy felületű, egymással összekapcsolt napelemes panelek segítségével akár egy kisebb városnak is elegendő elektromos áramot lehet környezetbarát módon, káros anyagok kibocsátása nélkül megtermelni – lelkendezik a közlemény. 

Az érintett területek a budafai meddőhányó közelében, illetve a dávidföldi városrészben vannak. A telkek liciteljárására mindkét esetben szeptember 15-ig kerül sor. A napelempark-építést tervező beruházó egyelőre az előkészítési szakaszban, a szükséges engedélyek beszerzésénél tart. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a jövő év során kezdődhet el a tényleges építkezés.

Természetesen Polics József is megszólalt az ügyben:  – A napelempark építése több szempontból is előnyös a városnak, mert munkahelyet teremt, adóbevételeket generál és tovább erősíti a megújuló energiaforrásokra épülő technológiák szerepét Komlón.

Nagyjából ugyanez hangzott el 2011-ben is, amikor a városban letették a napelemgyár alapkövét. A nagyreményű üzem a mai napig sem készült el, lassan benövi a gaz.

Persze, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.

KategóriákPOP