Hadházy Ákost érte sok bírálat a szerdai, történelmivé vált parlamenti napon való fellépése/nem fellépése miatt. Kormánypárti és ellenzéki oldalon is mondták rá magánemberek és újságírók egyaránt, hogy durcáskodott, megsértődött – különböző magyarázatokkal persze.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kormányt nem kedvelők bírálták, mondván ilyenkor egységet kell mutatni, félretenni a nézeteltéréseket, a lakájmédiában pedig azért mutogattak rá, hogy még neki is kínos volt, ami történt.

A lakájmédiáról egy rövid kitérőben csak annyit, hogy aki a tegnapi napon olajozott törvényhozásról beszél, az cinikus vagy idióta,  aki ?migránsállamot? emleget, az rasszista szólamokat penget (=kb. az afrikaiak és a közel-keletiek még a partlamentjükben sem tudnak viselkedni, ha egyáltalán van nekik) és a legócskább, gusztustalan bulvárral próbálja meg mentegetni az őt több tíz-, több száz milliónyi közpénzzel kiötömő kenyéradó gazdáit, aki órákon keresztül nem mond semmit, vagy egyáltalán nem mond semmit arról, hogy mi történt a parlamentben, az a legostobább/legtanácstalanabb szervilis figura.

De bármelyiket is nézzük, abban igazuk volt, hogy Hadházy különutassága egészen feltűnő volt. Ha ezt így nézzük, még ?nyerhet? is, de valószínűleg rosszabbul jön ki azért a végén ebből az ügyből. Valószínűnek tartom, ha kevésbé markánsan teszi (pl. feláll, vigyázba vagy támaszkodva, mindegy, de végig csendben marad, és nemet nyom a túlóratörvényre is, már azzal is kitűnt volna), azzal ő saját maga politikailag jobban jár. De ha az volt a fő cél, hogy a közigazgatási bíróságok ügyére felhívja a figyelmet, akkor is, ha ő egyénileg sokat veszíthet, akkor az attól függetlenül is tiszteletet érdemel(ne), ha valaki amúgy vele nem ért egyet.

Nemrég azonban egy érdekes posztot tett közzé politikusi oldalán.

Egészen pontosan ezt írta:

?Mutattam valami érdekeset Polt Péter legfőbb ügyésznek: a tegnap beérkezett kb. 5000 aláírást. Bár eredetileg terveztem, végül nem mondtam hosszú, vezérszónoki felszólalást a főügyész beszámolójáról szóló vitában. A tegnapi nap eseményei után különösen nem akartam azt a látszatot kelteni, mintha ez egy valódi parlament valódi vitája lenne, és mi valóban ellenőriznénk az ügyészséget. Viszont 5000 magyar ember véleményével szembesíteni tudtam. Polt a vállát vonogatta, de megígértem, hogy egymillió aláírással fogjuk bizonyítani: a magyaroknak elegük van a Fidesznek falazó ügyészségből. Egyetlen dolgot azért mégis el kellett mondanom: az ügyészség most a lehető legközvetlenebb módon biztosítja a kétharmadot. Hirt Ferenc képviselő sajnálatos halála miatt a kétharmad csak Simonka Györgyön múlik, tehát a milliárdos csalással vádolt képviselő szabadlábon hagyása miatt mehettek át tegnap a kétharmados törvények.?

Poltról megint csak sok mindent mondtak már. Sokkal többször és sokkal súlyosabbakat is. A különbség a kettejük közt, hogy a kormányoldal költéseiből élő lakájmédia részéről nem túl sok kritikát olvastunk vele kapcsolatban. Miközben már az is problémás, hogy főügyész létére időnként együtt szotyolázik a mniszterelnökkel a VIP-páholyban. Attól tartok, az nem fog kiderülni, hogy Simonka (akinek kijár az ártatlanság vélelme, természetesen) szabadlábon hagyása emiatt történt-e vagy sem. A következmény azonban tény, azzal nem lehet vitatkozni. És azzal sem, hogy ha olyan hekyzet van egy országban, márpedig sajnos nálunk most ez van (és ez is tény), hogy egyáltalán felmerülhet emberekben az, hogy Simonka szabadlábon hagyása és a kétharmados szavazás lehetősége közt lehet összefüggés, az önmagában több, mint szomorú.

Persze, az igazság kedvéért annyit még szintén meg kell jegyezeni, hogy ha nem számoljuk, hogy Gyurcsány Ferenc néha nagyon nem azt a gombot nyomja, amit pedig nagyon akar (talán szándékos ez is?), a Fidesz nagyon sok esetben, és főleg ezekben a kiemelt ügyekben kifejezetten számíthat a német nemzetiségi listáról Parlamentbe jutó képviselőre is. Rendszeresen. Például tegnap is. Miközben ő a hazai németek érdekeit és nem egy politikai pártszövetség érdekeit kellene, hogy képviselje. És az is biztos, hogy a magyarországi németek, mint bármely más nemeztiség nem egységesek politikailag.

(Kiemelt fotó forrása: ATV – Youtube.com)

KategóriákPOP