Töredezett, balesetveszélyes járdát nem megjavítani lehet, színes festékkel lefesteni viszont már tilos. Üdv Abszurdisztánban!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Kétfarkú Kutyapárt aktivistái Szombathelyen színesre festettek egy szakaszt a Romkert hátsó kerítése előtti járdán. Az eset maga még áprilisban történt, a Közterület-felügyelet munkatársai pedig feljelentést tettek a festőkkel szemben. A Vas Megyei Kormányhivatal köztisztasági szabálysértés miatt részesítette a passzivistákat figyelmeztetésben, akik nem nyugodtak bele a határozatba és a bírósághoz fordultak.

A Nyugat.hu beszámolója szerint a Szombathelyi Járásbíróság ma foglalkozott az üggyel. A meghallgatáson többek között az is elhangzott, hogy a Kutyapárt szimpatizánsai korábban közmeghallgatáson panaszolták el a város vezetőinek, hogy számtalan olyan terület van Szombathelyen, ahol teljesen lekoptak az útburkolati jelek és baleset veszélyesek járdák, ám az ügyben nem történt semmi. Ezután gondolták úgy, hogy festéssel hívják fel a közvélemény figyelmét a problémára.

A bíróságot nem hatotta meg az érvelés, és helyben hagyta a Kormányhivatal döntését. Így jogerősen is köztisztasági szabálysértést követtek el a festők.  A határozat értelmében írásbeli figyelmeztetést kapnak, valamint két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba. Az indoklásról sajnos nem esett szó.

A bírásági döntés azért is lehet precedens értékű, mivel hasonló eljárás eddig nem volt a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőinek esetében – írja a portál. 

Egy a társadalomra veszélyt jelentő, köztisztaságot sértő töredezett burkolat járdafestések közül 

Össztűz alatt

Országszerte komoly energiákat fordítanak arra, hogy megleckéztessék a négyszínfestőket. Pécsett első körben rendőrök vitték el az MKKP aktivistáit, aztán már csak igazoltatták őket, Kaposváron viszont feljelentést tettek ellenük, és eljárás is indult. Ez ügyben még nem született ítélet, a résztvevőket viszont már kihallgatták. A szombathelyi példából okulva sok jóra nem számíthatnak ők sem, főként azok után, hogy a város képviselő-testülete elfogadta azt a helyi rendeletmódosítást, amely szerint Kaposváron tilos a járdákat és utakat is lefesteni, vagy rajzokat készíteni rá (kivéve, ha azok vízzel lemoshatók).

 

 

KategóriákMETÁL