Az államalapítás ünnepe miatt piros-fehér-zöld színekben pompázott augusztus 20-a előestéjén a pécsi Tv-torony. Hát, persze, hogy van, akinek még ez sem tetszik.

A cikk a hirdetés után folytatódikA másik oldalról ugyanis maradtak a jelzőfények, azaz pl. Komló-Mánfa  irányából tekintve, onnan nem lehet élvezni a pécsi fényshow-t, ezt jónéhányan meg is jegyezték az elmúlt napokban a Facebookon.

Azt egyébként meg lehet érteni, hogy a díszkivilágítás (aka. fényshow) egy drága dolog, és nyilván mindkét oldal kb. dupla annyi lenne, miközben már így is vannak bírálói a (villanyszámlát nem számolva) mintegy 80 milliós ?fényűzésnek?, főleg most, hogy Pécs nem hasít úgy pénzügyileg, mint gazdaságilag. Ugyanakkor azért nagyon, nagyon szimbolikus is a csak egyik oldalon világító Tv-torony.

Mindemellett még egy felvetés volt egy olvasónk részéről. Amit azonban innentől inkább a saját szavainkkal írunk le: az ok, rendben van, hogy a nemzeti ünnep miatt most nemzeti trikolórba öltöztetik a Tv-tornyot (ha már világítják 80 millióért), de hogy egyetlen egy embernek, például a Tv-torony-világítással feszt villogó Csizi ?Mr. Permetkapu” Péternek, vagy bárkinek a városházán nem jutott eszébe, hogy a barcelonai tragédia miatt pénteken este spanyol, ne adj isten, katalán színeket gyújtsanak fel a Misinán álló Tv-tonyon, ha már éppen most üzemelik be a pécsi díszvilágítást, avagy esetleg jelképesen emiatt elsötétíteni azt, ahogyan arra vannak is példák a világban, az már tényleg tragédia.

KategóriákMETÁL