Mármint abban a tekintetben ért egyet Orbán Viktor Páva Zoltánnal, hogy szerinte is kellene másutt is csökkenteni a benzinárat. Habár attól tartunk, Páva csak a helyzet abszurditása miatt trollkodott Hopállal. Sőt eléggé valószínűnek tűnik, hogy ezzel a fortélyos ellentámadással az amúgy is valakivel folyton hadban álló OV is inkább csak a kirobbant botrányt (lásd még: hatalommal való visszaélés-szerűség) próbálja csitítani, sőt a Fidesz javára fordítani.   

A cikk a hirdetés után folytatódikOk, amúgy meg ki ne mondaná azt a volt fideszes országgyűlési képviselő, NAV-elnök Tállaira, hogy ügyes, ha az általános emelkedés ellenére ő csökkentésre tutda rábírni a magyar olajipari társaságot!? (Persze még mást is lehet rá mondani, de most maradjunk csak az ügyesnél.) És ok, ki ne akarná azt, hogy csökkentsék a benzin árát, meg a rezsit? Normális ember ennek örül, ugye!

Sőt, annak idején, még választási kampányban, majd szocialista kormány(ok) idején nagyon is egyet lehetett érteni az ellenzékből bekiabáló Fidesszel, hogy az államnak/kormánynak igenis lenne lehetősége az üzemanyagár-csökkentésre, és meg is kellene azt azonnal lépnie, mert már 300(!) forintnál is magasabb a fizetendő literenként. Igaz, ők akkor arra gondoltak, hogy a jövedéki adót és az áfát csökkentsék a gaz szocik, mert az tiszta helyzet, és minden autósnak jó. És ez tényleg így van, az tiszta helyzet. Habár az áfa még mindig magas, de az legalább annyira magas, hogy világrekordot jelent. Vagyis kicsit azért túl van tolva egy, minden magyar kormányzati kommunikáció szerint szárnyaló gazdaságban.

 

Erről volt annak idején egy kis összeállítás az azóta már jogellenes módon bezárt Népszabadságban, az egyik megidézett személy pedig éppen Tálllai András, 2002-ből, még pénzügyminizsteri államtitkárként mondta azt, hogy ?A Fidesz adópolitikájának fontos eredménye, hogy az üzemanyagok jövedéki adótartalma két és fél évig nem nőtt.? (Habár a cikk szerint az első Orbán-kormány mintegy 20 százalékkal emelte az üzemanyag jövedéki adóját.)

 

A Tállai-féle nyomásgyakorlás-szerűség ugyanis nem véletlenül járta be a világsajtót is, a főszereplő Mollal kötött kis háttéralkuja ugyanis nem túl szokványos jobb helyeken.

Az ügyben vélhetően ezért tehát Orbán Viktor is megszólalt: a miniszterelnök az ATV újságírójának kérdésére mondta ugyanis, hogy “gratulál” ahhoz, hogy Tállainak sikerült elintéznie az árcsökkentést, és azt is hozzátette, hogy “csökkentsék mindenhol!”.

Szóval tehát “csökkentsék mindenhol”, avagy: “Legyen világosság: és lőn világosság”.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL