Nemcsak magyar fajtákkal lehet nevezni a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyére augusztus 12-én. Aki szereti az ilyet, ezt a programot imádni fogja.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Helyszín az Ős-Dráva Látogatóközpont Szaporcán, ahol a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület közösen szervezi meg a terelőversenyt. A program 9-kor kezdődik, a verseny mellett lesz kuvasz tenyészszemle, pásztorkutyák munkabemutatója, terelési képességvizsga. A kisebbeknek íjászattal, kisállat simogatóval, kutya-karikatúra készítéssel, természetismereti foglalkozásokkal készülnek.

Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte az ország mezőgazdaságának gerincét. A külföldre hajtott, itt felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték hazánkat. A programnak helyszínt adó Ormánság is kiemelt szerepet játszott a lábas jószágok felnevelésében, amit a még máig is fellelhető pásztorhagyományok és eszközök jeleznek. Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd.

A programra nem csak a képzett kutyákra számítanak, mert mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami mindig érdekes színfoltja az ilyen versenyeknek.

Kis hangulatkeltésnek itt van egy videó Jettáról, a kilenc éves, Pécsett élő beauceronról, aki második lett nemrég egy székesfehérvári versenyen.

KategóriákPOP