A városban forgatott az azonnali.hu stábja. Arról kérdezték a pécsieket, hogy legyen-e szieszta Magyarországon.

A cikk a hirdetés után folytatódikA megszólaltatott városlakók nagy része támogatta az ötletet, az ellenzők jobbára azzal érveltek, hogy a szieszta alatt zárva lennének a boltok, meg ki hozná el a gyereket az óvodából. Szegényt.

De azért a többség örülne a sziesztának, ha olasz, spanyol mintára itthon is lenne egy kis jótékony delelés. 

Az azonnali.hu-t két ex-mandineres alapította, miután Tombor András volt miniszterelnöki főtanácsadó, Habony Árpád hitelezője, Fidesz körül sertepertélő üzletember megvette az utolsó olyan jobboldali, de nem simicskás online újságot, mely el merte mondani a kormánnyal olykor ellentétes véleményét – sőt kritizálta is azt. Mivel még ilyen kis lap sem maradhat független, a gondolatrendőrség két állandó szerzőt, Bakó Beát és Bukovics Martint búcsúra szólított fel. A Mandiner befoglalása az egyik kis fejezete volt annak a folyamatnak, ami a minap tetőzött be a megyei napilapok fideszesítésével. 

A szieszta egyébként a spanyol siesta szóból származik, aminek még régebbi latin eredetijének jelentése: hatodik óra (a napfelkeltétől számítva). Konkrétan az ebéd utáni rövid pihenőt jelzi, ilyenkor való igaz, hogy az üzletek is zárva vannak. Akárhogy is alakul a hazai kezdeményezés, annyi bizonyos, hogy már az ebéd utáni 15-20 perces szuszogás is jótékony hatással van az emberi testre. 

E sorok írója itt jegyezné meg, hogy bizony Olaszországban és Spanyolországban még magyarként is rá lehet kapni a sziesztázásra már a második napon, de hazatérve annál nehezebb ezt kivitelezni. Pedig amott jóval többet mosolyognak az emberek, és hát lehet, hogy kis hazánk egy pöttyet frankóbb hely lenne, ha államilag elrendelnék, de legalábbis szabadon választhatóvá tennék a délutáni szundizást. 

KategóriákPOP