Mint azt a Szabad Pécs elsőként megírta, hétfőn késő este ismét kiraboltak egy trafikot Pécsett. A rendőrség egyesítette az ügyeket. Videó a cikkben!

A cikk a hirdetés után folytatódikA korábbiakhoz hasonló módon raboltak ki egy dohányboltot Pécsett hétfőn este. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri a tettes vagy tettesek kézre kerítésében. A legújabb, a nyáron immáron sorozatban a negyedik rablásról is készült kamerafelvétel. Úgy tudjuk, ezúttal is, mint az előző egy-két esetben, csupán néhány tízezer forintot zsákmányolt a tettes, aki akár 8-10 évre, sőt akár még ennél is magasabb büntetésre is számíthat, ha kézre kerül. 

Eddig hagyományos kialaklítású üzleteket  raboltak ki, hétfőn a Szigeti úton egy trafikos bódét – Forrás: Youtube.com/Police.hu – BMRFK

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 02000/53/2017. bűnügyi számon eljárást indított rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Pécsett, a Szigeti úton lévő dohányboltba ment be 2017. augusztus 14-én 22 óra körül maszkban egy személy, majd – a júniusi, a júliusi, és az augusztus eleji esethez hasonlóan – kezében lőfegyvert vagy annak utánzatát tartva követelte az eladótól a napi bevételt, és miután azt megkapta, a rabló távozott a helyszínről. Az eladó ez alkalommal sem sérült meg.

Az elkövető 25-30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor sötét maszkot, sötét kapucnis pulóvert, és sötét melegítőnadrágot viselt.

Fotó: Szabad Pécs/Babos Attila

 

EGYESÍTETTÉK AZ ÜGYEKET

Az elkövetőről kamerafelvétel készült. A négy rablás kapcsán a rendőrök egyesítették az ügyeket, a korábban kitűzött nettó ötszázezer forint nyomravezetői díj továbbra is érvényben van.

Megjegyezzük: mindez egyáltalán nem azt jelenti automatikusan, hogy egészen biztosan ugyanaz a személy rabolt mind a négy alkalommal, jelentheti azt is, hogy többen voltak, csak van köztük kapcsolat. Sőt, mint már írtuk korábban, a személyleírás alapján az a valószínű, hogy legalább két különböző elkövetőről beszélünk. A mostani leírás ahhoz van közelebb, aki a Szigeti út előtti két esetben rabolt, de azzal sem teljesen azonos, így még akár az sem kizárt, hogy a négy dohányboltot három különböző elkövető fosztotta ki.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú” zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs:  8 – 16;  P:  8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

KategóriákMETÁL