Jean-Claude Juncker 2017. szeptember 13-án, szerdán tartja az Európai Unió helyzetét értékelő éves beszédét. Ha nincs épp Strasbourgban, kövesse online.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker 2017. szeptember 13-án Strasbourgban, az Európai Parlamentben tartja az Unió helyzetét értékelő idei beszédét. Hagyományosan ez az értékelő beszéd indítja el a Parlamenttel és a Tanáccsal folytatandó párbeszédet, melynek nyomán a Bizottság előkészíti jövő évi munkaprogramját.
 
Az idei beszédnek különös jelentőséget ad, hogy a tagállamok történelmi válaszút előtt állnak: a politikai és gazdasági keretfeltételek számottevően változtak az utóbbi években, és az EU-nak megfelelő válaszintézkedéseket kell hoznia annak érdekében, hogy polgárai biztonságos és prosperáló jövőnek nézhessenek elébe, és hogy a társadalom minden rétege előtt nyitva álljon a boldogulás lehetősége.
 
Az Európa jövőjéről az egész kontinensen lefolytatott széles körű vitát követően – melyre az Európai Parlament, a tagállami parlamentek, a helyi és regionális hatóságok, valamint a tágabb értelemben vett civil társadalom részvételével került sor ?, Jean-Claude Juncker a vitasorozat során felmerült elképzeléseket továbbgondolva az Európa jövőjével kapcsolatos személyes meglátásait ismerteti majd beszédében. A beszéd várhatóan többek között a kereskedelempolitikát, az európai digitális stratégiát, az iparpolitikát és a demokrácia kérdéskörét fogja érinteni.
 
Az elnök holnap reggel 9 órakor szólal fel. Az értékelő beszédet vita követi az Európai Parlament tagjaival. Az esemény Juncker elnök zárónyilatkozatával végződik.
 
A beszédet élőben lehet követni a Europe by Satellite+ oldalán, ITT.

A beszéd weboldalát IDE kattintva érheti el. További információk pedig ezen a linken olvashatók.

 
 
Via: Europe Direct Információs Hálózat – Baranya Megyei Európai Információs Pont

KategóriákMETÁL