Orbán Viktor felkereste szeptember 1-jén Pécsett a PVSK-t, ezt követően kapott a pécsi klub létesítményfejlesztésre 4600 millió forintot. A kormányfői vizitről Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára posztolt videót.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsaknem 4,6 milliárd forinttal támogatja a PVSK létesítmény-fejlesztési koncepciójának végrehajtását a kormány – olvasható a hír a PVSK internetes oldalán is, de a hírről magáról mát beszámolt a Szabad Pécs EBBEN a cikkben. 

A fejlesztések az egyesület valamennyi szakosztályát érintik. A csaknem 100 éves múlttal rendelkező PVSK elnöksége által elfogadott centenáriumi létesítményfejlesztési koncepcióval egyetért a kormány, amely három évre egyenlően elosztva mintegy 4,6 milliárd forinttal támogatja a stratégiában foglalt beruházások megvalósítását.

 

 

 

Most, utólag kiderült, hogy a kormányfő járt a PVSK-nál is aznap, amikor a Pécsi Tudományegyetem az első magyar universitas alapítására emlékezett. /Javítás: a PVSK Facebook-oldalán már szeptember 2-án megírták, hogy náluk járt a miniszterelnök./

A politikai kommunikációban, majdnem úgy mint a diplomáciában, az apróságoknak is jelentőségük lehet. Ezért igencsak beszédes, hogy a miniszterelnöki vizitre a kormányfő egyedül, illetve az uniós fejlesztési pénzekért felfelős államtitkárral érkezett, egyetlen helyi politikus sem volt ott az oldalán.

 

 

A PVSK.hu-n azt írják hogy a miniszterelnöki bejárás érintette a nemrég átadott B3×3-as kosárlabdapályát, a közelmúltban felújított műfüves kispályát, valamint a 2014-ben átadott műfüves labdarúgópályát is.

Ezt követően a miniszterelnök Rákossy Balázzsal, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárával, a PVSK Kosárlabda Szakosztályának elnökével, Garami Józseffel, a PVSK volt labdarúgójával, az MTK labdarúgó szakosztályának pécsi származású mesteredzőjével, Iványi Dalmával a PVSK volt válogatott kosárlabdázójával és jelenlegi utánpótlásedzőjével, valamint Czerpán Istvánnal, a PVSK elnökével közösen tekintette át az egyesület szakmai vezetése által összeállított, és a PVSK elnöksége által megvitatott és elfogadott klubfejlesztési koncepciót, valamint a PVSK centenáriumi évének tervezett fejlesztéseit.

A 4,6 milliárdos fejlesztési támogatásról szóló kormányhatározatot Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, a PVSK kosárlabda szakosztályának elnöke ismertette egy sajtótájékoztatón. (Más kérdés, az sajtótájékoztatónak hívható-e, amelyre a sajtó jelentős része nem kap meghívót. Megválaszoljuk: nem.)

Sok mindent felújítanak

A létesítményfejlesztési koncepciónak része a 2002-ben átadott, és azóta elhasználódott atlétikapálya rekortán borításának felújítása, a régi stadion elbontása, és annak helyén egy 800 fős, a kiszolgáló helyiségeket is magában foglaló lelátóépület felépítése, egy labdarúgó munkacsarnok és egy, az egyéni sportágak, így a judó és az ökölvívó szakosztályok számára használható edzőterem kialakítása. A beruházások részeként egy futófolyosó is elkészülhet, és teljes mértékben megújulhat az egyesület régi, Verseny utcai sportcsarnoka is.

KategóriákMETÁL