Pataki Attilát jól ismerő tudjukkiktől és kormányzati forrásokból lapunk arról értesült, hogy azért volt olyan nagy szükség a Fundamenta-törvény váratlansággal és hasonló nagy szükség miatt bejelentett magyar űrkutatási projektre, mert az egyre inkább elhatalmasodó szemétkáoszt gyorsan meg kell oldani. Erre lehet jó, ha van közünk az űrhöz, a megoldás ugyanis az lett, hogy kilőjjük a szemetet. A tűzoltóink pedig munka közben, külsős alvállalkozói megbízással ? az M. L. Space Ltd. közbeiktatása után – kisebb űrhajó tüzeket is el fognak tudni oltani a japánoknak, kínaiaknak, oroszoknak és az amerikaiaknak, kemény valutáért.

A cikk a hirdetés után folytatódikEBBEN a cikkünkben írtuk meg, hogy novembertől, azaz mától űrkutatásért felelős miniszteri biztosa is van az országnak. Ferencz Orsolya Ildikó pedig már azt is bejelentette, hogy készül a magyar űrprogram. Egyelőre nem publikálták azt a zseniális tervet, hogy kukásautók kilövésével fognak kezdeni, tesztjárműveknek jók lesznek, mert már megvannak, nem kell őket megépíteni (egy kisebb tender azért még kinéz ettől függetlenül tudjukkinek), és a nép is megnyugodhat, kilőjjük a szemetet a p?ba az űrbe.

 

 

Bea/Beáta aka. Tündér Lala barátnője aka. Ferencz Orsolya (korábban) a Tündér Lala c. magyar mesejátékban

 

Mégiscsak vagány megoldás az, hogy egyszerre kerülünk a világelitbe, hogy nekünk is lesz űrprogramunk, plusz letudjuk a szemétügyet. Ha pedig ez mégsem jönne be a szemétkáosz megoldására, Ferencz Orsolya még mindig felhívhatja Tündér Lalát, akinek gyererekkorában a barátnője volt a mi gyermekkorunk egyik kedvenc magyar mesefilmjében. (A filmből látható részlet alapján gondolhatjuk, hogy nemhiába, a magyar űrkutatási biztos már ekkor is az eget kémlelte, de a film cselekménye szerint ennek szomorú oka van.

Illusztrációként pedig hallgassák meg egyik kedvenc pécsi kötődésű (és hírünk alapján a jövőbe is belelátó) zenekarunkat, a Spacesh!t-et. RNR

 

 

KategóriákPOP