Ugyanis a webcímet nemrég lefoglalta egy magánszemély. Az elmúlt hónapok egyik legbravúrosabb kormánypárti erőlködésének újabb fejezete következik – vagy megint egy fricska?

A cikk a hirdetés után folytatódikNéhány hete nagy felháborodást keltett, hogy nem sikerült bejegyeztetni az orbanegygeci.hu című weboldalt. A Simicska Lajos által meghonosított kifejezés, majd az azt követő rövidítés, az O1G igazi szimbólum lett. Már nem csak plakátokon, tüntetéseken, hanem házfalakon, hóba rajzolva is találkozni vele. Sőt, ahogy a lázadásokat általában, ezt is integrálta a kapitalizmus: webáruházakban O1G kitűzőt, fülbevalót, kulcstartót vagy pólót is vehetünk.

A szolgamédia megfejtőemberei annyit már tanulhattak mémelméletből, hogy az ilyesminek kár ellenállni, inkább más mederbe kell terelni. Szóval nagy az erőlködés, és még olyan memetikai nehéztüzérségek is beleállnak az okfejtésbe mint Bencsik András. A nagy mesterterv a következő: az O1G feloldása nem is az “Orbán egy geci” hanem “Orbán egy génisz”.

Lehet, hogy ennek a hadjáratnak az újabb állomása következik hiszen a domain.hu oldalán a friss és még ropogós webcímek között találtunk rá a január 28-án bejegyzett orban1geniusz.hu és orban1genius.hu tandemre.


Az oldalak egyelőre üresek, sajnos csak tippelgetni tudunk, hogy pontosan ki és valójában milyen célból regisztrálhatta be azokat. (A GDPR bevezetése óta a természetes személyek által regisztrált oldalakat nem tüntetik fel automatikusan a domain.hu-n.) Technikai kapcsolattartóként egy budapesti cég, a PREnergia Első Magyar Villamosenergia Ipari Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft-hez tartozó e-mail-cím van megadva. A cég többek között azt írja magáról a weboldalán, hogy: “…szakértő csapatunk 17 éve dolgozik közösen stratégiai iparági projektekben. Referenciáinkat elsősorban az energiaipar területén alapoztuk meg.”

Szóval, ha nem valakinek a megbízásából, hanem saját kútfőből jött a domainregisztráció ötlete, akkor kijelenthetjük, hogy viszonylag új területre léptek. (Küldtünk kérdéseket, ha kapunk választ, akkor frissítjük a cikkünket.)

Persze az is lehet, hogy csak átirányítják a forgalmat a Budai Simicska oldalára.

Frissítés
A cég válaszolt a megkeresésünkre, ennyit írtak:

Cégünk egyik üzletága domainregisztrációval is foglalkozik. Információink szerint az említett domain nevek üzleti célból lettek bejegyeztetve, akár a későbbi értékesítés céljából.

KategóriákPOP