Úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen az OTP Bank dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. FRISSÍTVE! Valóban nyomoznak, de sikkasztás miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 19.00

VÁLASZOLT A RENDŐRSÉG

Válaszolt lapunknak csütörtökön késő délután az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Azt kérdeztük tőlük, hogy elrendelték-e már a nyomozást, s van-e már gyanúsított az ügyben, esetleg több gyanúsított. Illetve, hogy volt-e már házkutatás, iratlefoglalas, tanúkihallgatás. Azt írták válaszul, hogy 

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határideje 2017. november 12. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

A Szabad Pécs információi szerint az NNI nyomoz az OTP dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban. Kerestük csütörtökön az ORFK sajtósait a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozásával kapcsolatos kérdéseinkkel, de egyelőre nem kaptunk választ.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a nyomozás már elindult az ügyben, sőt már tanúkat is meghallgattak, de egyelőre még nincs meggyanúsítva senki.

Az OTP Bank Nyrt.-től viszont már kaptunk választ. A banktól azt kérdeztük, hogy mi volt az oka annak, hogy végül megtette a feljelentést az OTP. Tudjuk ugyanis azt, hog a nyomozásnak köze van ahhoz, a régióban több embert is érintő felmentés-sorozathoz, amelyről a Szabad Pécs számolt be, és amely miatt azonnali hatállyal távoznia kellett az OTP NYRt. volt dél-dunántúli ügyvezető igazgatójának a tavasszal.

 

Az OTP azt írta megkeresésünkre, hogy

 

?bankunk belső vizsgálatai olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek indokolttá tették a feljelentést. Részleteket a nyomozás érdekei miatt nem tudunk megosztani?.

 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy több száz millió forintos, több évet átölelő hűtlen kezelési ügyről lehet szó, sőt még az sem kizárt, hogy az elkövetélsi érték meghaladhatja végül az egymilliárd forintot is.

KategóriákMETÁL