Akupunktúra és más, a hagyományos kínai orvoslás körébe tartozó módszerről modern nyugati orvoslást végző orvosok is beszélnek majd.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy miért éppen Pécsett? Mert a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán működik például a Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete. Ők lesznek a konferencia szervezői. Mellettük, társszervezőként pedig a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága  segített a rendezvény összehozásában, ami szeptember 9-én és 10-én lesz Pécsett, a Tudásközpontban.

 

A rendezvényről szóló sajtóanyag szerint a hagyományos kínai orvoslás a világ 122 országában szerzett mára létjogosultságot.

 

Számos kiváló tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásba a betegek megsegítése érdekében.

via GIPHY

 

A Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete egyetemi hátteret is biztosít az úgynevezett komplementer orvoslásnak, azon belül a hagyományos kínai orvoslásnak.

 

Az akupunktúra mellett, téma lesz a rehabilitáció, a fájdalom, az akupresszúra, a szemtréning, a reflexológia. A programon részt vesznek vizsgázott természetgyógyászok  is.

 

via GIPHY

 

A közelmúltban ért véget a komplementer medicina európai helyzetének felmérése és kutatása (cambrella), illetve a NATO hasonló célú programja is. Utóbbi igazolta a katonai orvosi alkalmazásban is a hagyományos kínai orvoslás létjogosultságát.

KategóriákPOP