Az elmúlt több, mint 70 évben nem volt olyan európai ország, ahol elképzelhető volt a mai napig az, ami ma megtörtént Magyarországon. És nem hiszem, hogy bárki gondolt arra akár csak pár éve, hogy ez itt megtörténhet.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy uniós állam demokratikusan megválasztott vezetője, a miniszterelnök jellegét ma, önszántából és végérvényesen elveszítő Orbán Viktor az október 23-i ünnepi beszédébe egy magyar bonehead/szkínhed zenekar sorának átiratát emelte be.

A ?Közép-Európa az utolsó migránsmentes övezet? szófordulattal a ?80-as években, a pártállami propagandagépezet által a CPg-nek tulajdonított/hazudott, valójában a Mos-Oi nevű zenekar Cigánymentes övezet című dalát idézte meg.

Nincs kétség, tudatosan használta ezt a fordulatot, egy nyíltan rasszista szöveget. Aki ilyet tesz, annak azonnal távoznia kell a közéletből. Persze egy ilyen szöveget hallva tőlünk nyugatra sehol sem tapsolnak, hogy azért a felelősségről is beszéljünk, minden oldalról.

Itt már a bocsánatkérés nem elegendő, már ha olyan illúziói támadnának még bárkinek, hogy az egykoron tehetséges, okos, józanul gondolkodó emberben reálisan felmerülhet még, hogy bárkitől, bármi miatt is bocsánatot kér. Nem fog. És lemondani sem fog.

Pedig ’56 hőseit is szembeköpte, sőt nála jobban utólag, ilyen hosszú idő után még senki sem köpte szembe ’56 hőseit, mint OV ennek a párhuzamnak az idecitálásával.

Még azok a szemétládák sem, akik ’56-ot fasiszta ellenforradalomként emlegették. Éppen miattuk kellett volna most türtőztetnie magát a miniszterelnöknek. De nem, azt már rég nem teszi, ha saját, sokszor csak látszólagos politikai érdekei szerinte úgy kívánják.

Nem maradtak tehát érvek Orbánnal szemben, és az ima sem segített. De ma, ezzel éppen ő maga, és éppen ma adta meg minden eddig kétkedőnek a választ arra, hogy valóban történelmi választás jön jövőre.

KategóriákMETÁL