Minden fontos és kevésbé fontos helyi eseményről posztol a Facebookon, de arról, hogy úgy döntött, visszavonul és nem indul újra polgármesternek, egy sort sem írt eddig.

A cikk a hirdetés után folytatódikPáva Zsolt szerdán, több mint 48 órával ezelőtt a Fidesz pécsi csoportjának ülésén bejelentette, nem kíván indulni ősszel az önkormányzati választáson és Vári Attilát ajánlja polgármesterjelöltként.

Páva Zsolt viszonylag aktív a Facebookon, a pécsi fideszes politikusok közül Hoppál Péter mellett ő az egyik legaktívabb, hivatalos oldala van, ahol szinte minden nap jelenik meg poszt. Hogy ezt ő írja vagy valakit megbízott az oldal kezelésével (mi ez utóbbira tippelünk), az igazából mindegy, hiszen az ő neve alatt, egyes szám első személyben futnak a bejegyzések.

Ehhez képest minimum meglepő, hogy Páva Zsolt két napja egyetlen sort sem írt Facebook-oldalán arról, hogy úgy döntött, 10 év után nem indul újra a polgármesterségért. Sovány magyarázat, hogy még nem hivatalos jelölt Vári Attila, a párt vezető testületeinek rá kell bólintania a helyiek döntésére, hiszen ettől függetlenül Páva úgy határozott, hogy befejezi – legalábbis ez áll a Fidesz pécsi elnökségének szerdai közleményében.

Az sem lehet logikus magyarázat, hogy más felületeken, például az önkormányzati lapban, vagy az MTI-ben megjelent a Páva-féle bejelentés. Páva Zsolt a kilencvenes évekkel együtt 17 éven át volt vezető tisztségviselője a városnak, így ha valaminek, ennek a hírnek szerepelnie kellene a politikus hivatalos közösségi oldalán, melynek nyilvánvaló célja a város lakosságával való közvetlen kommunikáció.

Fontos apróság az is, hogy Páva Zsolt a POSZT megnyitója után csütörtök este lapunknak elég homályosan úgy fogalmazott, azért nem nyilatkozik a lemondásáról és Vári jelöléséről, mert ez még ?nem a végleges döntés?.

Úgy tudjuk, sokáig élt egy olyan forgatókönyv, hogy Páva Zsoltot indítja a Fidesz polgármesterjelöltként, állítólag ez Pávának sem lett volna ellenére. Viszont a budapesti ?központ? Várit akarta, és kitartott mellette az elmúlt hónapokban. Ha ez így volt, akkor valószínűleg az történt, hogy amikor Páva számára világossá vált, mindenképpen félre akarják állítani, nem élezte a konfliktust, hanem beállva szépen a sorba, úgy csinált, mintha mindez a saját döntése lett volna és formálisan ő maga ajánlotta Várit utódjául.

Hogy lehet azért benne némi tüske emiatt, azt jelezheti az elmaradt Facebook-poszt és a lapunknak adott homályos nyilatkozat.

KategóriákMETÁL