A mai napon a Pécsi Tudományegyetem vezetése és a dékáni kar tájékozódó megbeszélést folytatott dr. Bódis József államtitkár úrral, a Pécsi Tudományegyetemnek a modellváltási folyamatba történő esetleges bekapcsolódásáról, ezt írta egy, a Szabad Pécshez eljutott, közösen jegyzett belső egyetemi levélben pénteken este Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, a PTE kancellárja.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint az a sajtóból ismert, több magyarországi felsőoktatási intézmény (Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem) is kifejezte azon szándékát, hogy csatlakozni kíván az ún. “modellváltó intézményekhez”, vagyis nyitott az alapítványi fenntartású felsőoktatási intézményi modell kialakítására, így kezdődik az egyetemi polgároknak elküldött Miseta-Decsi levél.

Arról is írtak tájékoztatásul, hogy az egyetem vezetése, valamint a dékáni kar közösen fognak döntést hozni a tárgyalási folyamat megkezdéséről és annak módjáról. Erről tájékoztatni fogják a fenntartói jogokat gyakorló Innovációs és Technológiai Minisztériumot, valamint a PTE polgárait.

Majd hangsúlyozták, hogy most ennyit mondananak, további nyilatkozatot egyelőre nem kívánnak tenni.

KategóriákMETÁL