Nem csak zenéről, politikáról is beszélt a Magyar Narancs eheti számában a címpalra is felkerült, idén 50 éves Lovasi András. A pécsi rockzenész szerint, nem sok értelme van annak, hogy elmondja például azt, hogy ?hú bazdmeg, mennyire utálom a Fideszt?, ha csak olyanokhoz tud szólni ilyenkor, akik ugyanúgy utálják, mint én?.

A cikk a hirdetés után folytatódikLovasi Andrást annak apropóján szólaltatta meg a szabadelvű hetilap, hogy első arénás koncertjére készül, ennek kapcsán olyat is mondott, hogy a Kossuth-díjnak sincs nagyobb tétje, mint egy kocsmai szónoklatnak.

A kétségkívül az interjú legérdekesebb része azonban az, amikor az elmúlt 25 év magyar könnyűzenéjének, egyik legjobb, legnagyobb hatású és legizgalmasabb előadója politikáról is beszél. Egyebek mellett ezt mondta

 

“Matematikailag csak úgy lehet ezt a kormányt leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznának egy választási koalíciót a Jobbikkal. Ennek a koalíciónak az lenne az egyetlen célja, hogy a Fidesz?KDNP-kormányt elküldjék, ami azért lenne fontos, mert szerintem ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje?? – magyarázza például, és hozzáteszi, ha lenne egy ilyen összefogás, akkor szívesen lenne plakátfiú, “mert ahogy Orbán Viktor mindig mondja, össze kell fognia az országnak! Ez igaz – csak éppen az ellen a tizenvalahány ember ellen, aki most a markában tartja?.

 

A teljes interjút a csütörtökön megjelent,s az újságárusoknál kapható Magyar Narancsban olvashatják.

KategóriákMETÁL