A nemzet Lajosa, Kósa Lajos volt debreceni polgármester, fideszes országgyűlési képviselő, politikai celebritás volt az, aki ezt “hangosan” és egyértelműen kimondta egy Facebook-posztban, ráadásul Baranyában járván A Pécsett nem túl sikeresen autózó Kósa Lajos a Siklóshoz közeli és amúgy méltán híres és kedvelt Tenkes Csárdában készített fotóval illusztrálta gondolatmenetét. A bejegyzést a Debreciner vette észre, mi is náluk olvastuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikKósa Lajos mások mellett a 2018-as választás előtt pár nappal Orbán Viktorral együtt visszaszámoló Nagy Csaba baranyai országgyűlési képviselővel találkozott a bejegyzés szerint.

„Dél-Baranyában, a Tenkes Csárdában találkoztam Nagy Csaba képviselőtársammal és segítőivel. A jó hangulatú beszélgetésen megállapítottuk, hogy az úgynevezett baloldali előválasztás eredménye a baloldal számára több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. Nem baj, mi megyünk szép sorjában, Karácsonyt már megállítottuk, most Gyurcsány következik – írta posztjában Kósa Lajos. (Arról sajnos nem hallottunk, miért is találkozott (és miért “nálunk”) az ország (majdnem) két csücskének fideszes “elitje”.

Most tekintsünk is el attól, hogy valóban ők állították-e meg Karácsonyt, vagy, hogy meg kell-e állítani a kezdet kezdetétől magáról azt nyíltan kijelentő Gyurcsányt, hogy ha nyer az ellenzék, akár Dobrev Klára lesz a miniszterelnök, akár más (ugye most nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter lesz ebben az esetben az a más), ő nem készül kormányzati szerepre.

Na, persze legkésőbb vasárnap este óta tudjuk, hogy a Fidesz virtuális valóságában Márki-Zay Péter IS Gyurcsány embere.

KategóriákMETÁL