Hosszú idő után rendes közgyűlésre gyűlt össze a pécsi képviselő-testület csütörtökön, Páva Zsolt polgármester nincs jelen, Őri László alpolgármester a levezető elnök.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz októberi közgyűlési ülés is kisebb balhéval indult, viharként egy jó nagy biliben.

Néhány civil, illetve Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, illetve Berkecz néhány támogatója egy, a városháza előtti rövid demonstráció után beültek a közgyűlési terembe. Előbb azzal próbálták őket a karzatra felkükdeni, hogy lent csak a sajtó foglalhat helyet. Berkecz azt mondta, hogy neki olvasott blogja van, ő is a nyilvánosságot szolgálja, ezért maradna a segítőivel együtt. Kis idő elteltével azonban a  Pécsi Közterületfelügyelet vezetője ismét távozásra kérte őket, mondván, egyeztetett a jegyzővel, és a szervezeti és működési szabályzat alapján most úgy döntöttek, hogy a sajtó sem ülhet le a képviselők közelébe (ahol hagyományosan szokott), hanem kizárólag a karzaton foglalhat helyet, mert lenn csak önkormányzati dolgozók ülhetnek.

Végül azonban senki sem volt hajlandó felmenni, mert nincsenek olyan sokan az érdeklődők, kb. az a megoldás innentől, hogy ha valaki esetleg megzavarja az ülést, őt kivezettetik. Berkecz egyébként az elmúlt két ülésen így tett, ki is vezették.

A helyzetet bonyolítja, hogy közben néhány fidelitaszos fiatal is megjelent, és hoztak egy molinót is – ők is ott ülnek, ahol elvileg csak az önkormányzati dolgozók foglalhattak volna helyet. Mivel Berkeczéknél is biztosan van valami, az is lehet, hogy kisebb molinó-csata lesz a közgyűlésben. Az elmúlt egyik rendkívüli közgyűlési ülésen remek sajtófotó lett abból, hogy civil fiatalok a pécsi csődre emlékeztető molinóját a pécsi Fidelitas vezetője a testével takarta ki.

KategóriákMETÁL