A Metropolitan (METU) rektora lett októbertől Bachman Bálint pécsi Ybl-díjas, építészmérnök, egyetemi tanár. A METU államilag akkreditált magánegyetem, az egykori Budapesti Kommunikációs Fősikola utódja.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának korábbi dékánjával néhány hónapja futottunk össze Pécsett, rá is kérdeztünk, hogy valóban ő lesz-e a METU rektora. Akkor azonban még csak azt lehetett volna megírni, hogy már Budapesten, a Metropolitan Egyetemen dolgozik, és szeretne pályázni a rektori posztra. Mint ismert, Bachmann Bálint némi gondolkodás után végül pályázott a Pécsi Tudományegyetem rektori helyére is, de végül ő visszavonta a pályázatát. A másik két jelölt pedig, akik alulmaradtak Miseta Attilával szemben, ma már mindketten rektorhelyettesként segítik a volt pécsi orvoskari dékánt.

Bachmann Bálint nem sokkal későbbb lemondott a pécsi műszaki kari dékáni pozíciójáról is, s a pletykák már akkor elindultak arról, hogy a METU-ra mehet, nem is csupán egyetemi tanárnak. Mindezidáig Bachmann oktatási vezérigazgató-helyettese, illetve általános rektorhelyettese volt a METU-nak. Bachmann Bálint rektori kinevezése öt évre, 2023. szeptember 30-ig szól.

Javítás: Bachmann Bálint PTE dékáni pozíciójáról nem mondott le, annyi történt, hogy lejárt a második dékáni ciklusa, annál többet pedig nem enged meg a törvény.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL