Egy pécsi nyugdíjastól kapott egy nagy pofont Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli régiójának igazgatója. Azt követően kevertek le neki egy maflást, hogy a DK pécsi fórumára pénteken hazaárulózó molinóval jelent meg egy másik fidelitaszos fitalemberrel együtt. Kunszt Márta, a DK pécsi városházi képviselője a helyszínen elhatárolódott az esettől. Az esetről a PécsMa.hu számolt be.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A “Demokratikus” Koalíció ismét bebizonyította, hogy a vér nem válik vízzé, dolgozik még a bolsi tempó!? – a Fidelitas pécsi szervezetének Facebook-oldalán ezzel a szöveggel linkelték be a PécsMa cikkét.

Az incidens Niedermüller Péter, a DK európai uniós parlamenti képviselőjének pécsi fórumán történt. Beke Zoltán a pécsi önkormányzat által működtetett lapnak elmondta, hogy társával ők csak éltek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mikor molinójukat kifeszítették. Az arra érkező reakcióra viszont nem voltak felkészülve.

? Nekem ne mondják, hogy hazaáruló vagyok, hát mit képzelnek ezek! Ez a baj, hogy semmit nem teszünk ezek ellen! – a beszámoló szerint ezt már a pofont kiosztó idősebb úr kiáltotta, mielőtt elhagyta a termet.

A pécsi illetősdégű, amúgy a Zsolnay örökségkezelőnél dolgozó Fidelitas-vezető, Beke Zoltán nem először tiltakozik nyilvánosan politikai vagy társadalmi eseményeken. Tiltakozott több fidelitaszossal a Momemtum tavasz pécsii fóruma előtt, molinót kifeszítve, az egyik pécsi rendkívüli közgyűlésen ő volt az, aki a karzaton a testével próbálta kitakarni civil fiatal egyetemisták pécsi csődre vonatkozó molinóját. A legutóbbi akciója pedig az volt, amikor Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét a pécsi közgyűlésben egy molinócsatában lekommunistázta, majd a városháza folyosóján, egy mellete álló fidelitaszos társa azt fejtegette, hogy Orbán Viktor valamikori KISZ-tagságát mentegetve, hogy a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe annak idején be kellett lépni, különben az ember családja nagyon rosszul járhatott.

 

 

 

 

 

Nem először pofozkodtak politikai fórumon

Emlékezhetünk, ez már nem az első eset volt, hogy egy pécsi politikai fórumon elcsattant egy pofon. Nagyjából egy éve járt Pécsett Bayer Zsolt lovagkeresztes publicista, akinek a fórumán egy civil tiltakozó fiatal lányt ütött meg egy nyugdíjas érdeklődő, akit zavart, hogy az ifjú hölgy tapsolva tiltakozik a sokak szerint gyűlöletkeltő írásai miatt a lovagkeresztre méltatlan publicista pécsi kulturális negyedbe történő látogatása ellen. Akkor a helyszínen azok a Fidesz-párti rlsztvevők, akikkel beszéltünk, köztük fidelitaszosok is, nem határolódtak el az esettől, nem tartották megengedhetetlennek, hanem azt mondták, hogy elképzelhetetlen, hogy valaki ilyet tegyen, a fiatal lány csak kitalálta, ami vele történt. Az egészen biztos, hogy akkor nem lett meg a pofozkodó, avagy nem merte már vállalni a tettét, de az is biztos, hogy ha megütötték a hölgyet, azt villanyoltás után tették, azaz, még úgy se lehetett annyi szemtanúja az esetnek, hogy abban a teremben sokkal többen voltak.

A PécsMa a fent idézett tudósításában egyébként (meglehetősen szokatlan becsléssel) azt írta, hogy pénteken a Vasutasban a DK fórumán kb. 27-en voltak.

 

A Szabad Pécs álláspontja, hogy az erőszak nem lehet megoldás, nem lehet vitás nézetek elintézési módja, fizikai erőszakkal (és egy pofon is annak számít) nem lehet elejét venni annak, ha valaki élni kíván demokratikus alapjogával, a szólás- és véleménynyilvánítás jogával, ezért szerkesztőségünk a péntek esti, és (amennyiben megtörtént) az egy évvel ezelőtti esetet is elítéli.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK 

KategóriákMETÁL