Pedagógusok is sztrájkolnak a köztisztviselőkkel csütörtökön, lesz forgalomlassítás és flashmob is Pécsen.

A cikk a hirdetés után folytatódikSztrájkot hirdetett március 14-ére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amelyhez kapcsolódóan Budapesten a Kossuth téren demonstráció is lesz csütörtök 11-kor. Az MKKSZ-t támogatva szolidaritási sztrájkot szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csütörtökön, amelynek számos pécsi résztvevője és rendezvénye is lesz.

Március 1-jén lépett életbe az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály, ami alapján a központi hivatalok tisztviselőinek

  • munkaidejébe már nem számít bele az ebédszünet fél órája,
  • a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria,
  • az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken,
  • már nem a munkában töltött idő, hanem a pozíció határozza meg a további szabadnapok számát,
  • és ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, vagyis nem fizetik ki a túlórákat.

A változás a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint a kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozóit, a nyugdíjfolyósítónál dolgozókat, és Magyar Államkincstár valamennyi kormánytisztviselőjét és ügykezelőjét érinti.

Nagy Erzsébettől, a PDSZ pécsi ügyvivőjétől megtudtuk, a szolidaritási sztrájk holnap, 14-én reggel 8 és 10 óra között lesz. Fél 9-től a cserkúti elágazótól egy forgalomlassító demonstráció indul, amelynek a vége Uránvárosban, a Szántó Kovács János úti kormányablaknál lesz, ahol 10 óra körül egy flashmob is várható. Hogy a pécsi, baranyai iskolákban hányan fognak csatlakozni a munkabeszüntetéshez, egyelőre nem tudható, de Nagy Erzsébet szerint számos intézményből jelezték pedagógusok, hogy sztrájkolni fognak.

Fideszes politikusok az Index-nek azt mondták, a köztisztviselőknek a túlóra valójában lehetőség.

Hahahahahaha

Hahahahahaha – Coub – GIFs with sound by Ferenc Nimmerfroh

KategóriákMETÁL