A Szabad Pécs videóban számolt be tegnap este, hogy a pécsi belvárosban a vészkorszakot idéző matricák jelentek meg. Pécs polgármestere ma bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Tegnapi kérdéseinkre a rendőrség ma délután reagált.

A cikk a hirdetés után folytatódikElőször a bahir.hu írta meg, hogy a pécsi belvárosban a Mi Hazánkos logóval ellátott matricák jelentek meg. Nehéz máshogy értékelni ezt mint, ahogy mi is értékeltük egy élő videóban. Ebben:

A tegnap este a rendőrséget is megkerestük, többek között azt kérdeztük, hogy indul-e nyomozás? Vesznek ujjlenyomatot? A közterületi kamerák képeit használják-e nyomozás során?

Közben a mai nap folyamán Péterffy Attila is megszólalt: Facebook-posztban jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. A közleménynek pedig a “Pécsett nincs helye a gyűlöletkeltésnek” címet adták. A polgármester azt is leírta, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni.

Itt teljes egészében elolvasható.

Nemrég a tegnap este feltett kérdéseinkre a rendőrség válasza is megérkezett, ennyit írtak:

“Tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett esetről 2021. szeptember 17-én érkezett bejelentés a rendőrségre. A nyomozó hatóság a törvényben meghatározott határidőn belül dönt a nyomozás elrendeléséről, a feljelentés elutasításáról, vagy feljelentés-kiegészítést rendel el. Tekintettel arra, hogy válaszadásunk időpontjában az Ön által említett eset vonatkozásában nincs folyamatban lévő nyomozás, további tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

KategóriákMETÁL