Mellár Tamásról és a Veszprémből, időközi választáson a T. Házba jutó, független Kész Zoltánról van szó. Ők ülnek le Pécsett egy asztalhoz beszélgetni csütörtökön este. A pécsi Corso Hotelben a nézők is feltehetik majd a kérdéseiket.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közéleti vitaestnek a Remény 2018 címet adták, amely nyilvánvalóan arra utal, hogy Kész Zoltán példája 2018-ra reményt adhat a Fidesz leváltásában reménykedőknek, és igazolhatja azt, miért is lenne szükség az ellenzéki oldalon összefogásra, akár egy olyan személy mögé felsorakozva, akit az összefogásban részt vevő mindegyik ellenzéki párt támogatni tud. Kész Zoltán csütörtökön este Pécsett biztosan arról is beszél majd, hogyan tudott az esélyes fideszes jelölt helyett a Parlamentbe jutni Veszprémből, időközi választáson, illetve Mellár Tamás is kifejtheti majd minden bizonnyal, hogy ő személyesen, parlamenti képviselő-jelöltként hogyan képzeli el ugyanezt Pécsett, jövőre.

A beszélgetés csütörtökön 18?20 óra között lesz a pécsi Búza térhez és a Lánc utcához közel eső Koller utcában lévő Corso Hotel konferenciatermében. Szervező és moderátor: Ágoston Andrea (Liberálisok).

A beszélgetés november 22-én 18.30-tól Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében ?folytatódik?, ahol a Függetlenek egymás között című sorozatban Mellár Tamás lesz Kész Zoltán vendége.

 

Eltávolodott a Fidesztől, kemény bírálatokkal illette  az Orbán-kormányt

Mellár Tamás magyar közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Kutatási területei a monetáris és fiskális politika, a magyar gazdaság modernizációja és az alulról építkező gazdaság. 1998 és 2003 között a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, 2006 és 2007 között pécsi önkormányzati képviselő volt. A Fidesz színeiben választották meg képviselővé, a párttól azonban már jó ideje eltávolodott, az elmúlt időben pedig többször is kemény bírálattal illette az Orbán-kormány gazdasági intézkedéseit és politikai lépéseit. Október elején bejelentette, hogy függetlenként, a teljes ellenzék támogatásával elindulna a jövő évi országgyűlési választáson Baranya megye egyik választókerületében. A közgazdász szerint csak így van esély arra, hogy ne a kormánypárt szerezze meg a mandátumot, és az ellenzéknek a többi választókerületben is hozzá hasonló független jelölteket kellene jelölnie.

 

Hat ellenzéki párt is támogatta, így lett parlamenti képviselő

Kész Zoltán angoltanár, tankönyvszerző, sportriporter, független országgyűlési képviselő. A Polgári Platform egyesület alapítója és elnöke, a Szabad Piac Alapítvány igazgatója. 2004-ben rövid ideig tagja volt a Fidesznek, ezalatt a Fidelitas veszprémi csoportja elnökének is megválasztották. 2000?2001-ben a Fulbright-program keretében amerikai történelmet tanított Kaliforniában. 2006-ban hat hónapig pedagógiát tanult Buffalóban. 2014 végén függetlenként, az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a Magyar Liberális Párt, a MoMa és a Lokálpatrióták támogatásával indult a veszprémi időközi parlamenti választáson, amelyet 44,76%-os részvétel mellett, a szavazatok 42,66%-ával megnyert, ezzel országgyűlési képviselői mandátumot szerzett és megdöntötte a Fidesz kétharmadát. Ez év szeptemberében bejelentette, hogy 2018-ban ismét független jelöltként indul a választáson. Ehhez már számos párt, civil szervezet és közéleti személyiség támogatását megnyerte.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL