A cikk a hirdetés után folytatódikA Facebook-on ugrott egymásnak a szólóénekesként vén Európáról daloló ?István?, és az Együtt pécsi politikusa. Aki pedig (amúgy) szintén zenész.

Úgy tűnik, Berkecz Balázsnak egyre másra gyűlik meg a baja a Fidesz által lovagkereszttel kitüntetett emberekkel. Habár az még az érdekesen elmérgesedő internetes vitából is kitűnt, hogy Berkecz Vargát valamelyest tiszteli, ellentétben Bayer Zsolt publicistával, akinek sokkal keményebbeket szokott odaszúrni – igaz, abban az esetben a másik fél is szúrósabb szavakkal találja meg a pécsi politikust. 

?Varga művész úr engem is megtisztelt néhány emlékezetes Facebook-kommenttel? – írta ugyanis szerdai blogbejegyzésében Berkecz Balázs.

De, hogyan is ütköztek ők össze a szupersztrádán? Varga Miklós énekes-előadóművész írt kommentet Berkecz egyik posztja alá a Facebookon.

 

Berkecz Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnökének akciójáról, illetve az azt követő rendőri intézkedésről mondta el a véleményét. Vélhetően azért is, mert a nagy erőket igénylő rendőri igazoltatás Kerepesi Tibor, az Együtt képviselő-jelöltjének rendezvénye után történt Kaposváron, a Cseri parkban. Berkecz szerint ?arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök jelentek meg?, hogy igazoltassák a politikai aktivistát.

Erre a bejegyzésere reagált Varga Miklós is. Aztán elkezdődött a virtuális püfölés.

 

?A választások közeledtével úgy látom lesz dolga a pszichológusoknak is?”

“Tisztelt Művész Úr! Kivel lesz dolga a választások közeledtével a pszichológusoknak?”

“Aki megnézi ezt a videót, annak elég egyértelmű. Ez lenne a politika?” 

“Pintér Sándort kellene megkérdeznie, hogy normális-e az, hogy egy politikai akciónál 6 rendőr kell igazoltasson egy békés aktivistát azzal a hazugsággal, hogy általános igazoltatásról van szó, nem politikai célú rendvédelmi vegzálásról. Sajnos az látszik, hogy a Fidesznél ez a politika, ez az igen egyszerűen átlátható, szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljas Orbán-rendszer. Néhány fideszes rendezvényen Ön is szerepelt már. Önnek még mindig tetszik ez a rendszer?”

“Valahogyan nekem elegánsabbnak tűnik ez a rendőri ?vegzálás? egy magánterületen, mint a 2006-os októberi a budapesti utcákon. Vagy az Önnek jobban tetszett? Akkor nem voltak kérdései a regnáló belügyminiszterhez? A békés aktivistára pedig tényleg ráfér egy pszichológiai vizsgálat. Kérdésére válaszolva igen, sokkal jobban tetszik ez a rendszer, mint a kétfarkúak által kínált alternatíva.”

“Mindig elcsodálkozom, amikor ilyen habonyárpádi/hoppálpéteri/bayerzsolti egyszerűséggel gondolkoznak sokak által nagyra tartott emberek. Megnyugtatom, nekem az sem tetszett, ami a 2006-os októberi a budapesti utcákon történt. Mi az Együttben azon dolgozunk, hogy végre európai élet legyen Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy ne az a vén, keresztesháborús, náci/kommunista tömeggyilkosos európai élet legyen itthon, hanem boldog, nyitott és gazdag európai élet teremtődjön Magyarországon. A pszichológusokra pedig a tikkelő bonsai-cézárnak, és a remegő szájú, mindenkit idegesen igazoltató csendőröknek van szüksége, valamint azoknak, akik boldogok attól, amit a Fidesz művel ebben az országban. Ha érdekli, hogy mit kínál az Együtt, akkor itt olvashat utána: https://program.egyuttpart.hu” 

 

Szóval csak egy kis eszmecsere volt az élet nagy dolgairól. A vén európás utalás azonban némileg még vicces is volt. És a mai magyar politikában a némileg vicceset is meg kell becsülni. Mármint azt, ahol tényleg viccel(ni próbál) valaki, nem azt, amikor felröhögünk egy-egy vérkomolyan elmondott nagyigazságon.

 

VÉGE!

 

 

Illetve dehogy van vége, csak megértjük, ha nem akarják ezt már tovább olvasni. (Ha átugorják, akár mehetnek az írás végére, ott van egy kis rész, amiben pénzt kunyerálunk. Az is egy fontos infó lehet.)

 

via GIPHY

 

Szóval, Berkecz ellátogatott, talán a kölcsönösség elve miatt, Varga FB-oldalára, ahol egy kiposztolt Valgyimir Vlagyimirovics Putyin-fotó alatt a következő szöveg volt olvasható a művésztől

 

A mai Oroszország jogelődje volt talán az egyetlen állam, amely nem írta alá a trianoni békeszerződést 1920-ban. A németek négy órával a végső szentesítés előtt aláírásukat adták a szerződéshez, az oroszok soha.

 

Na, de aztán még ?Berkecznél” is folytatódott a móka.

 

“Anélkül, hogy minősítenék bárkit is, ne haragudjon, engem nem győzött meg egy olyan párt, amelyiknek egy ?bohócforradalmár? az elnöke. Ennél azért többre van szükség egy kormányváltáshoz! Az egyszerű gondolkodásról pedig azért nem nyitnék vitát, mert furcsa eredményre jutnánk. Ha egy párt programja abban merül ki hogy ?orbántakarodj? ezzel nem jutunk sehova. És ez nem Fidesz szimpátia kérdése!”

“Sajnálattal látom, hogy rezsiszilárdi alapossággal sikerült az Együtt elnökét és programját megvizsgálnia. Juhász Pétert, az Együtt elnökét nevezték már sok mindennek, de a ?bohócforradalmár? nekem is új, és ha a pártunk 491 pontból álló programja(fentebb be is linkeltem, hogy ne kelljen keresse) – amelynek 5 kulcsígérete között szerepel az igazságos családtámogatást, a tandíjmentes felsőoktatás, az egészségügyi kiadások növelése, és az euró bevezetése – abban merül ki Ön szerint, hogy ?orbántakarodj?, akkor abból az következik, hogy tényleg nem érdemes vitatkoznunk egymással, mert valóban furcsa eredményre jutnánk…”

Tudja Balázs, a papír sok mindent elbír, ígéretekből eddig is tele volt a padlás. Én még nem láttam olyan pártot, amelyik azzal nyert volna választást, hogy nyugi, ha mi jövünk minden csak rosszabb lesz. Bár elképzelt koalíciós partnerük szerint bevezetik az örök életet és még a sör is ingyen lesz, nem hiszem, hogy ezzel választást tudnak nyerni. Különösen nem olyan stílussal, ahol minden mondat rezsiszilárddal/hoppálpéterrel/bayerzsoltival/stb. kezdődik. Higgye el, az emberek többségét irritálja az állandó személyeskedés. Ha valaki nem tudja magát csak mások ellenében meghatározni, annak nem sok esélye van a választásokon. Addig esélyük sincs a hatalom közelébe kerülni, ameddig pozitív jövőkép helyett, csak politikai ellenfeleiket szapulják. Dehát ezt én magyarázzam el egy politikusnak? Így valóban nincs értelme vitatkozni.

 

 

Itt véget is ért végre az utóbbi idők egyik legszűrreálisabb vitája ebben a műfajban, amiben azért nagy a verseny.

 

Viszont, ha az ilyenkor sokakban, szokásosan felmerülő kérdés bujkál valakiben (ti. Varga Miklós vajon miért is politizál), kb. erre is megadta a választ a művész, de ezt már más kommentelőnek címezte:

 

?(…) azt hittem, hogy az én művészetem az énekhangomról szól. Ezek szerint rosszul hittem. Vagy hogy politikai ügyekben én ne nyilvánítsak véleményt?

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITTOLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL