Kikerült az újabb, sorrendben 11-ik vállalása a független pécsi polgármesterjelöltnek, Péterffy Attilának a Facebookra. Akvaparkot ígért, pazarlás és helyben toporgás nélkül. Két szempontból is újdonságot hozott az utolsó előtti vállalás bejelentése.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécs független polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának a múlt vasárnap egyértelműen erősödtek a pozíciói az ellenzéki oldalon, hiszen a három támogatója közül az egyik (az MSZP) gyengült a számok alapján, de a másik kettő, a DK és a Momentum erősödött. Nem kicsit, nagyon. Azok pedig, akik eddig nem támogatták, a Jobbik és az LMP (habár azt nem zárták ki, hogy nem indítanak ellene másik ellenzéki jelöltet) meggyengültek. Nem kicsit, nagyon, főleg persze az LMP. Legalábbis az EP-választás adatai szerint.

Éppen ezért is vártuk a héten a szokottnál jobban, hogy mi lesz Péterffy ?Tavaszi Hadjáratának? újabb ígérete, mi lesz az eheti vállalás.

És valóban van változás az eddigiekhez képest. Két ponton is. Hogy ennek van-e köze a vasárnapi választási eredményhez, azt nem tudjuk, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy már rég eldöntött volt ez is, meg nyilván az utolsó is, és úgy gondolhatták, hogy az utolsóként megjelenő vállalások ?keményebbek? legyenek. Szóval az is érdekes lesz, hogy mi lesz a jövő héten.

A most pénteken, ?szokásosan? 11-kor megjelenő vállalás ugyanis az akvaparkról szól.

És igazából ez az első olyan, amihez nagyon sok pénz kell. Igaz, a kátyúk eltüntetése is sokba kerül, amit szintén megígért Péterffy, de nem akár több tízmilliárdos tétel. Habár az is igaz, hogy a leendő pécsi akvaparkra megvan a pénz, már rég be van ígérve, félre van téve, elkülönítve, így nyilván nem fogja a kormány és a miniszterelnök visszavonni, ha váltás is lesz Pécsett ősszel, mert ha ezt meg merné lépni, akkor kb. soha többet nem kapna a Fidesz Pécsett még öt százalékot sem, semmilyen választáson. Ennél azért a pécsiek büszkébbek és öntudatosabbak, és ezt nyilván Felcsúton meg Budapesten is tudják.

És az is igaz, hogy Péterffy nem is elsősorban azt emelte ki az újabb videójában, hogy akvapark kell, és ezt meg kell majd csinálni (mint egy új projektet), hanem azt, hogy ezt akarják a pécsiek, Pécsnek erre szüksége van, de a városvezetés gyakorlatilag helyben toporog, illetve feleslegesnek tűnő köröket tesz, ami pedig százmilliókba került már eddig is a pécsieknek, miközben nem haladtak előre érdemben semmit.

Ebben is változást ígért.

Anyagilag is komoly vállalás

Szóval ez egy kicsit eltér attól, hogy a 12 vállalás eddig jórészt olyanokról szólt, amelyekhez nem kell külön nagyon sok forrás, de már a múlt heti Drakula pince feltárás és bemutatás is egy komolyabb terv volt. Miközben azt eddig is hangsúlyozták, hogy ez nem a polgármesteri program, hanem csak a vállalások, amelyek nyilván valamilyen formában meg fognak majd jelenni a programban is.  

Előkerült Vári Attila neve

A másik fontos újdonság, hogy előkerült a videóban Vári Attila neve is, a PSN Zrt. vezérigazgatójaként. Merthogy a PSN-hez (is) tartozik az akvapark projekt, így most már nem csak Páva Zsolt neve van megemlítve, nem túlságosan kedvezően, hanem Vári Attiláé is, aki a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje lehet. Ez utóbbi a Szabad Pécs információi szerint kiderül a jövő héten.

KategóriákMETÁL