Közölte az operatív törzs a megyei adatokat. Baranya az egyik legfertőzöttebb megye. Elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg, és 525 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja szerdán reggel a kormányzati tájékoztatási honlap.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg a legfrissebb, hivatalos statisztikai adatok szerint.

A szerdán reggel közöltek szerint mind a négy újabb magyar elhunyt személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 19 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Mint írják, ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

És a keddi ígéretét tartva az operatív törzs valóban közölte a megyei adatokat is. Mint látszik a térképen, Baranya megye az egyik legfertőzöttebb magyar megye, Budapestet és Pest megyét nem számolva a harmadik legfertőzöttebb, 19 fertőzött személyt tartanak nyilván. A legfertőzöttebb “vidéki” megye, az Ausztriával határos Győr-Moson-Sopron (26 fő), amit Szabolcs-Szatmár-Bereg (25 fő) követ, aztán következik Baranya (19 fő).

KategóriákMETÁL