Baksai Tamás polgármester tudtunkkal szabadságon van, emiatt nem veszi fel a telefonját a sajtómegkeresésekre. Lapunk sem érte el. Remmert Ferenc alpolgármesterrel azonban tudtunk bezsélni kedden. Hosszú közleményt írtak arról, hogy nagyon sok fejlesztés volt a fürdővárosban, ezért megérdemlik a jutalmat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint megírtuk, ahhoz képest, hogy 20-25 millió forint gyorssegélyért fordult a Belügyminisztériumhoz még az ősszel a harkányi önkormányzat, most november végén szép kis jutalmakról döntöttek a polgármester, Baksai Tamás és alpolgármestere, Remmert Ferenc javára.

Ők egyébként két éve is kaptak jutalmat év végén, akkor Baksai a mostanihoz hasonlóan 6 havit, Remmert viszont akkor ?csupán? kéthavit, most ő picivel többet, negyedéves jutalmat vehet fel, a helyi képviselő-testület egyöntetű szavazása után.

Baksai Tamást már hétfőn is próbáltuk elérni, kedden is tettünk rá kísérletet, de egyelőre elérhetetlen, úgy tudjuk, szabadságon van. Remmert Ferenc alpolgármestert azonban elértük, kérdésekre ő sem válaszolt, de azonnal felajánlotta, hogy elküldi közleményüket, amit a ?Harkány Város Önkormányzata Kommunikációs munkatárs? aláírással láttak e.

Eben lényegében azt írják le, hogy sokat tettek a városért, eredményesen dolgoztak, így megérdemlik a jutalmat, és az önkormányzat működési szabályai szerint ez nem lehet más, mint a pénzbeli jutalom. Mindemellett belemennek a közlemény végén egy kis socialmedia-elemzésbe is, mondván, hogy az alaphírt kiszivárogtató egyik helyi facebookos oldal szerkesztői bizony semmi mást nem szeretnének, csak lájkokat vadászni és feszültséget generálni, miközben ők dolgoznak.

Innentől idézzük a sajtóközleményt, ami kissé érthetetlen, de nem példa nélküli módon olyan, mintha valaki cikket írt volna, egy érintett önkormányzati lapba.

 

?A harkányi képviselő-testület legutóbbi testületi ülésén döntött Baksai Endre Tamás polgármester és Remmert Ferenc alpolgármester év végi jutalmazásáról. Mint azt az előterjesztő, Márton Béla képviselő hangsúlyozta, a város vezetőinek munkájának köszönhetően összesen 2.671.930.702,-Ft értékű beruházás, illetve pályázati program biztosan megvalósul a városban. 

? A polgármester munkájának elismerésére pedig az önkormányzatnak nincs más jogi lehetősége, mint az év végén adható jutalom, amelyről egyébként 2016-ban nem tárgyalt a testület – tette hozzá dr. Markovics Boglárka jegyző. 

A város képviselő-testülete hangsúlyozza, megalapozatlanok azok az állítások, mely szerint a két városvezetőt “a semmiért” jutalmazták volna. Az itt élők is megtapasztalhatták, hogy számos beruházás és felújítás történt a városban, emellett pedig az önkormányzat alapos előkészítő munkája eredményeképpen rövidesen kezdődik az a két évig futó projekt, amelyre szintén sikeresen pályázott a város az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program keretében. A több mint 247 millió forint támogatást a térségi, közösségmegerősítő célra használhatják. Harkány mellett további öt település: Szava, Rádfalva, Drávaszabolcs, Drávaszerdahely és Márfa is érintett a pályázatban.

Az elmúlt év sikeres projektjei közé sorolható egyebek mellett a Harkányi Gyógyfürdő november 6-án átadott új részlege, a Gyermekvilág és gyermekmedence, amelyre a város 300 millió forint állami támogatást nyert el. 

A Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése tovább folytatódik a turisztikai célú beruházás második ütemével, mely a kormány 1818/2016. (XII.22.) határozata alapján fürdőfejlesztés céllal nyújtott 1 milliárd forintos támogatásából valósul meg, amely összeget teljes egészében a második ütemre fordítja a város. 

A Települési és Területfejlesztési Operatív Program-konstrukció keretében a város eredménnyel pályázott a Zöldváros-programban is, melynek megvalósítására több mint egymilliárd forint támogatást nyert el. Jelenleg a projekt tervezése zajlik, ennek lezárultával kiírják a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást.

Zajlanak az önkormányzat által a TOP-programok első körében beadott és elnyert közlekedésbiztonsági pályázat háttérmunkái is. A projekt 63 millió forintból valósul meg. 

A harkányi önkormányzatot rendszeresen negatív színben feltüntető közösségi portállal kapcsolatban kiemelendő, hogy rendszeresen letiltják azokat a hozzászólásokat, amelyek elismerően vélekednek a város közelmúltban tapasztalható fejlődéséről, így a városvezetők munkájáról. Ezt bizonyítja az is, hogy egy-egy bejegyzés nem kap nagyobb figyelmet néhány lájknál, hozzászólások pedig csak elvétve jelennek meg a posztok alatt. A Harkányban élők többsége elzárkózik a kritikán aluli, rendszeres panaszáradattól. Amíg pedig a közösségi oldal írója gerjeszteni próbálja a kisváros közösségét, addig a városvezetők Harkány fejlődéséért dolgoznak nap mint nap.

Harkány Város Önkormányzata

Kommunikációs munkatárs”

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL