Közleményt adott ki az esetről a pécsi önkormányzat. A Napsugár bölcsődében két dolgozóról derült ki, hogy koronavírusosak, a másik négy dolgozó és tíz kisgyermek kontaktkutatás után járványügyi megfigyelés alá került. Három óvodában is találtak koronavírusos dolgozókat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fertőzés két csoportot is érintett, az érintettek járványügyi megfigyelés alá kerültek. Azokat a csoportszobákat, ahol az érintett gyermekek gondozása történt, fertőlenítették.

A teljes közlemény az alábbiakban olvasható.

Bölcsődés gyerekek és dolgozók kerültek karanténba Pécsett

Pécs Megyei Jogú Város Kisgyermek Szociális Intézmények Napsugár Bölcsődéjében a napokban igazolódott két dolgozó koronavírus-fertőzése. A pozitív eseteket követő kontaktkutatás eredményeként az intézmény további 4 munkatársa és két gyermekcsoportból összesen 10 kisgyermek került járványügyi megfigyelés alá. 

Az érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént, az intézmény a többi kisgyermek számára zavartalanul biztosítja az ellátást.

Három óvodai dolgozónál is beigazolódott, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést. A Kertvárosi Óvoda Siklósi úti és Anikó utcai tagóvodájában, illetve a Városközponti Óvodában is egy-egy munkatársnak lett pozitív a koronavírus-tesztje. További járványügyi intézkedésre egyik intézményben sem volt szükség, így az érintett óvodák továbbra is biztosítani tudják a kisgyermekek ellátását.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL