Bretter Zoltán egyetemi oktató, egykori Szabad Demokrata pécsi országgyűlési és városházi képviselő, volt polgármester-jelölt is megszólalt, nyílt levelet fogalmazott meg Páva Zsoltnak címezve, a civileket megbélyegző pécsi városházi nyilatkozat miatt. Ennek sem fog örülni Páva Zsolt. 

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Már csak azért sem fog neki örülni, mert annak idején, első későbbi polgármesteri ciklusa kampányában az SZDSZ is támogatta Pécsett Páva Zsoltot az MSZP jelöltjével szemben, és sokáig dolgoztak együtt pécsi képviselőként a közéleti-poltikai ügyekben a nyilvánosságban véleményt régóta nem nyilvánító Bretter Zoltán. Íme a Szabad Pécsnek (is) eljuttatott nylít levele az egykori SZDSZ-s pécsi politikusnak.

 

?Tisztelt polgármester úr, kedves Zsolt, 

soha nem hittem volna, hogy valaha is ellenállhatatlan kényszert fogok érezni nyílt levelek fogalmazására, s különösképpen nem hittem volna, hogy az elsőt éppen Neked címzem majd. Semmi jel nem mutatott arra, hogy egykori, már-már baráti beszélgetéseink idáig fajuljanak. Nem gondoltam volna ezt akkor, amikor a Fidesz perifériájára szorítottak és azon gondolkodtál, hogyan tudsz üldözőidtől megszabadulni, s kerested a normális politikai élet lehetőségét. Akkor kétségbeesettnek látszottál, most pedig kétségbeejtően engedelmesnek. Így válaszolsz egykori önmagadnak? Politikai túlélésedet most már a szolgalelkűségben látod? Óh, mennyire szeretném, ha a nyugdíjközeli Páva föltenné magának a kérdést, ki volt és mivé lett, s vajon érdemes önnön utókorát föláldoznia ezért a jövőtlen jelenért? Az emlékezetünkben megmaradó Páva Zsolt egyenlege pillanatnyilag meglehetősen kedvezőtlen. Egy csődbe vezetett város és egy ócska sorosozás. Páva Zsolt a Hoppál Péter vezényelte Orbán-dicsőítő kórus alázatos tagjává vált, és nincs ok arra, hogy az utókor emlékét utcanévtáblába foglalja. 

Kedves Zsolt! Nem hiszem, hogy megérte. S jóllehet tudom, távoli véleményem csöppet sem érdekel, sajnos ezt muszáj volt most elmondanom, amikor a civil szervezetek elleni határozattal végleg levetkőzted a polgári köntöst (melyre egykoron oly? büszke voltál, s ami, így utólag valóban csak köntösnek bizonyul) és egyértelműen beálltál a tekintélyelvű populizmus névtelen szekértolói közé. 

osztva megannyi pécsi polgár sajnálatát, 

Dr. Bretter Zoltán, egykori országgyűlési és pécsi képviselő 

Pécs, 2017. december 15.”

KategóriákPOP